startstop

Jedno z najlacnejších áut na slovenskom trhu prešlo faceliftom

Hyundai predstavuje modernizovaný model i10. Najmenší člen rodiny juhokórejskej značky prichádza s osvieženým dizajnom, pokročilými funkciami konektivity a štýlovejšími doplnkami. Hyundai verí, že i10 sa vďaka modernizácii stane ešte viac konkurencieschopnejším vozidlom v segmente najmenších áut.

Auto sa po facelifte môže pochváliť športovejším vzhľadom a odvážnejším postojom pri zachovaní nízkej strechy a dlhého rázvoru. Hyundai i10 bude k dispozícii s deviatimi farbami exteriéru, pričom dve z nich sú nové. Svetlosivá perleťová Lumen Grey a Meta Blue s modrofialovými odleskami a perleťovým povrchom. Individualizovať vozidlo sa dá zvolením čiernej strechy. Zmenou prešli predné svetlomety aj predný a zadný LED podpis. Predné denné LED svetlá (DRL) sú integrované do širokej prednej masky s novým dizajnom mriežky. Zadné kombinované LED svetlá po novom evokujú písmeno „H“ na horizontálnej línii dverí batožinového priestoru. Dizajnovou zmenou prešli aj 15-palcové zliatinové disky. Hyundai i10 je po modernizácii vybavený elektricky sklopnými vonkajšími zrkadlami.

Veselšie farby

V interiéri nájdeme na predných sedadlách modré náladové osvetlenie. Nový farebný balík Purple Package vnáša do dizajnu interiéru viac hravosti. Ponúka tartanové látkové sedadlá s vertikálnymi fialovými líniami, ako aj fialové prvky v prešívaní a vetracích otvoroch. Sivé dotykové body s fialovým leskom v spodnej časti stredovej konzoly dodávajú malému autu ešte viac štýlovosti.

Hyundai i10 vo verzii N Line sa môže pochváliť dizajnovými prvkami, ktoré sú inšpirované motoršportom, vrátane na mieru vyrobených nárazníkov a atraktívnych červených prvkov. Operadlá sedadiel sú ozvláštnené trojitou červenou líniou. Hyundai i10 N Line sa bude štandardne dodávať s 16-palcovými zliatinovými kolesami s novým dizajnom.

Nové funkcie konektivity

Moderné prvky a funkcie konektivity robia tento Hyundai technologicky vyspelejším vozidlom a zároveň zvyšujú pohodlie posádky. Nové technológie v modeli zahŕňajú štandardný 4,2-palcový LCD panel, USB typu C vpredu a vzadu, eCall druhej generácie založený na 4G sieti a aktualizácie máp formou Over The Air (OTA). Nová i10-tka však okrem toho ponúka aj 8-palcovú obrazovku multimediálneho systému s bezdrôtovým využívaním služieb Apple CarPlay a Android Auto, navigačný systém (AVN), bezdrôtovú nabíjačku smart telefónov a najnovšiu aktualizáciu telematických služieb Bluelink.

Začiatok výroby modernizovaného modelu i10 v tureckom Izmite je naplánovaný na apríl 2023 vo výrobnom závode Hyundai v Izmite v Turecku. Očakáva sa, že prvé vozidlá dorazia do slovenských predajní v priebehu leta. Cenník a ďalšie informácie o novom i10 zverejní slovenský importér v najbližších mesiacoch. Aktuálne sa Hyundai i10 sa dá kúpiť už za 10.840 eur.

Exit mobile version