Domov News Nový Hyundai i20 N Line je skutočná štýlovka

Nový Hyundai i20 N Line je skutočná štýlovka

Hyundai i20 N Line (6)

Hyundai v posledných týždňoch zahájil modelovú ofenzívu. Po príchode nového Tucsonu, modernizovanej Kony či vynovenej i30 N teraz prináša aj športovo ladenú mestskú i20. i20 s označením N Line sa tak stáva v poradím už piatym modelom značky, ktorý ponesie emblém športovej výbavy. Tým značka zákazníkom ponúka ešte väčší výber personalizácie.

Úplne nový Hyundai i20 N Line prináša okrem upraveného zovňajšku aj malé zmeny v interiéri. Rovnako ako bežný model i20, je aj N Line vybavený najmodernejšími technológiami a pripojením Bluelink či bezpečnostným systémom SmartSense.

S úplne novým i20 N Line prinášame do modelu i20 po prvýkrát našu štýlovú a športovú výbavu,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt spoločnosti Hyundai Motor Europe. „S týmto novým modelom dokážeme uspokojiť potreby ešte širšej zákazníckej základne, a to ponúkaním exkluzívneho športovo ladeného štýlu inšpirovaného našou značkou N, aby sme zdôraznili korene našej značky v motoršporte.

Sensuous Sportiness

Hyundai pokračuje v rozvíjaní dizajnového jazyku „Sensuous Sportiness“ aj v prípade dynamickej i20. Predný nárazník je zvýraznený sivou linkou, ktorá má zaručiť športovú emóciu. Ďalšou odlišnosťou oproti klasickej i20 je použitie čiernej kaskádovej mriežky chladiča s emblémom N Line. Táto mriežka má navyše odkazovať na motoršport pretože je navrhnutá do tvaru šachovnicovej vlajky. Zadný nárazník sa taktiež dočkal mierneho redizajnu. Celkovo by mali mať všetky zmeny za následok zníženie aerodynamického odporu a zvýšenie pocitu športovosti presne tak, ako to od výbavy N Line očakávame.

Zákazníci budú mať pri i20 N Line viaceré možnosti personalizácie. Celkovo bude na výber zo štyroch rôznych farebných prevedení. Lakovania Phantom Black, Aurora Grey, Polar White a Brass bude možné kombinovať s čiernou farbou strechy. Vo vnútri bude taktiež viacero odvolaní na športového ducha značky. Nové športové sedadlá, ktoré ponesú logo N sú štandardom. Rovnako tak aj špeciálny volant N, kovové pedále či kožená hlavica radiacej páky N.

Bohatá ponuka motorizácií

Hyundai i20 N Line bude poskytovať pomerne bohatú ponuku motorizácií. Už dávnejšie bolo avizované, že paleta motorov bude rovnaká ako v prípade klasickej i20. Začíname teda s agregátom 1,2 MPI s výkonom 62 kW. O niečo vyšší výkon poskytne turbomotor 1,0 T-GDi s výkonom 74 kW. Napokon vrcholom ponuky je mild hybridný agregát 1,0 T-GDi s výkonom 88 kW. Mild hybrid bude k dispozícii aj pri slabšom turbomotore avšak len na želanie zákazníka. Aby však bolo jasné, že ide o N Line, motor 1,0 T-GDi bol vylepšený v oblasti pružnosti, odozvy motora a zvuku výfuku.

V kombinácii so 48-voltovou mild hybridnou sústavou si môže zákazník vybrať aj úplne novú 6-stupňovú inteligentnú manuálnu prevodovku. Na prispôsobenie dynamickým vlastnostiam auta, Hyundai montuje do športovo ladenej i20 aj nové 17-palcová disky kolies z ľahkých zliatin s dvojfarebnou povrchovou úpravou. Z hľadiska konektivity je i20 priekopníkom. Máme tu už zmienený systém Bluelink, služby Connected Car ako sú Hyundai Live Services či mnoho iného. Ak máte záujem o novú i20 vo výbave N Line, môžete sa tešiť. Na trh sa totiž dostane v druhom štvrťroku 2021.

Úplne nový Hyundai i20 N Line - Predstavenie

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Seat Leon Sportourer – Španielsky Golf s odvážnym infotainmentom
Nasledujúci článokBMW Radu 4 Cabrio: Keď extravagancia zhodí strechu
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.