startstop

Mazda 3 dostane facelift, zmeny sa udejú v interiéri

Mazda 3 ako ju poznáme bola uvedená na trh ešte v roku 2019. To logicky znamená, že si pomaly ale isto zaslúži facelift. Ten prichádza, ako to už zvykom býva, v polovici životnosti tejto generácie. 

Japonská značka uvedie svoj nový faceliftovaný model Mazda 3 na trh v budúcom roku. Aj keď exteriér zostane takmer úplne rovnaký, štvrtá generácia Mazdy 3 po facelifte dostane novú technológiu a prepracovanú štruktúru úrovní výbavy. Ceny aktualizovanej Mazdy 3 ešte neboli zverejnené. Vieme však, že na výber zostanú varianty hatchback aj sedan. Celková výbavová línia Mazdy 3 zostane aj po facelifte rozdelená do viacerých stupňov a takmer každý si pride na svoje.

Väčšia obrazovka a plná konektivita

Hlavnou inováciou, z ktorej chce Mazda 3 ťažiť v roku 2024, je väčšia centrálna obrazovka. Z pôvodnej 8-palcovej uhlopriečky sa zväčší na slušných 10,25 palca. Stále však nepôjde o dotykovú obrazovku. V platnosti zostáva aj ovládanie otočným ovládačom umiestneným na stredovej konzole, ktorý, mimochodom, vcelku intuitívne padne do ruky.

Bezdrôtové pripojenie Apple CarPlay a Android Auto sa stane štandardom, rovnako ako bezdrôtové nabíjanie smartfónu. Porty USB boli vymenené za jednotky USB typu C. Pod kapotou sa neudejú pravdepodobne žiadne zmeny. Štvorvalec e-Skyactiv X s výkonom 183 koní zostane v ponuke a k dispozícii bude aj motor e-Skyactiv G s výkonom 120 koní. V obidvoch prípadoch ide o 2,0-litrové benzínové jednotky s 24V mild-hybridnou technológiou.

Pod kapotou nič nové, pride nový lak karosérie

Menej výkonný e-Skyactiv G je k dispozícii v celom rade výbavy Mazda 3 s možnosťou výberu automatickej alebo manuálnej prevodovky. Výkonnejší e-Skyactiv X s manuálom si môžu záujemcovia vybrať buď s manuálnou alebo automatickou prevodovkou na základe zvoleného stupňa výbavy. Pri vyšších výbavových líniách dostanete tento motor výhradne s automatickou prevodovkou.

Automobilka sa rozhodla nejak výrazne nezasahovať do štýlu modelu Mazda 3. Niektoré stupne výbavy však dostanú nové čierne zliatinové disky a do čiernej sa odejú aj spätné zrkadlá a niektoré detaily na karosérii. S faceliftom prichádza do portfólia aj nová farba Ceramic Metallic.

 

Exit mobile version