Domov News Mazda modernizovala “starú” Dvojku, v Európe si na ňu ale počkáme

Mazda modernizovala “starú” Dvojku, v Európe si na ňu ale počkáme

Mazda sa tak trošku pohrala so svojim modelom 2. Priniesla modernizáciu, ktorá sa skôr zameriava na zaujímavé farebné kombinácie a uhladenejší dizajn. Páči sa vám?

Model Mazda 2 môžeme označiť v podstate za model dva v jednom. V prípade hybridu ide v podstate o re-brandovaný model Toyota Yaris. Teraz však debata smeruje k modelu Mazda 2, ktorý predstavili ešte v roku 2014 a svoju modernizáciu zažil v roku 2019.

Mazda 2

Iba malé detaily

Modernizácia Mazdy 2 pre modelový rok 2024 mnoho zmien neprináša. Nič výrazné sa v podstate nezmení. Modernizácia sa zameriava najmä na menšie dizajnové úpravy, nové farebné kombinácie a elegantnejšie usporiadaný exteriér vozidla. Ako dôkaz na lepšiu uhladenosť môžeme označiť umiestnenie menšej antény zakomponovanej do plutvy na streche.

Aby sme však nezostali iba pri anténe, treba spomenúť aj upravenú prednú masku chladiča. V modernizovanom modeli ju môžete mať lakovanú v čiernej farbe, respektíve vo farbe karosérie. Zmeny, aj keď iba jemnej, sa dočkal zadný nárazník. Predná a zadná časť dostane malý farebný detail, ktorý pravdepodobne odkáže na zvolenú výbavu vozidla.

Nové farebné kombinácie

V rámci modernizácie sa dočkajú potenciálni noví majitelia aj bohatšieho diapazónu farieb. Nové sú napríklad Airstream Blue Metallic alebo Aero Grey Metallic. Ak sa rozhodnete pre model s označením Pure SP, dostanete ako zvýraznenie športovosti vášho vozidla strechu v čiernej farbe. Fotky Mazdy 2 určenej pre japonský trh ukázali pomerne zaujímavé farebné kombinácie. Rôzna farba strechy, strešného spojleru či krytov spätných zrkadiel umožní až 198 možných kombinácií lakovania exteriéru.

Interiér dostane rovnako nové farebné možnosti korešpondujúce s výbavou. Modely so športovým nádychom s označením Evolve a GT dostanú tmavý čierny interiér s detailmi v červenej farbe na zvýraznenie športovosti. Nesmie chýbať ani červené prešívanie a pre model s označením GT aj čiastočne kožené sedadlá, špeciálne koncovky výfuku a nové dizajny kolies.

Európa si počká

Aktuálne informácie o modernizácii modelu Mazda 2 však pochádzajú priamo z Japonska, respektíve z Austrálie. Tam by sa mal tento modernizovaný kúsok objaviť už začiatkom leta. Kedy sa ho dočkáme v Európe, zatiaľ nevieme. Mazda zatiaľ neposkytla žiadne oficiálne informácie a preto je pravdepodobné, že príchod do Európy ešte nejakú chvíľu potrvá.

Mazda 2

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAuto.cz
Predchádzajúci článokKoľko stojí jazdený Rolls-Royce? Tie sumy vás poriadne prekvapia
Nasledujúci článokMercedes CLA decentne omladol. Prišla aj elektrifikácia