startstop

BYD uvedie v Európe dva nové elektromobily

Po uvedení troch plne elektrických vozidiel v Európe: ATTO 3, HAN a TANG uvedie čínsky výrobca do predaja na európskom trhu ďalšie dva modely.

BYD DOLPHIN je agilný a všestranný hatchback segmentu C. Model SEAL je zase vysoko štylizovaný, športový a dynamický sedan segmentu D vybavený pokročilými technológiami. BYD DOLPHIN aj SEAL sú prvé európske modely zo série Ocean navrhnuté v dizajnovom koncepte „Ocean Aesthetics“. Obe nové elektrické vozidlá sú postavené na najmodernejšej podvozkovej platforme vyvinutej špeciálne pre plne batériové vozidlá. Model DOLPHIN s pohonom predných kolies je vybavený 60 kW lítium-železo-fosfátovou batériou, zatiaľ čo SEAL má 82 kWh batériu a pohon zadných alebo všetkých kolies.

BYD SEAL
V predaji ešte pred letom

BYD DOLPHIN je založený na technológii Cell-to-Pack (CTP), zatiaľ čo SEAL ťaží z novo vyvinutej technológie Cell-to-Body (CTB). To znamená, že batéria je integrovaná v podlahe karosérie a vytvára sendvičovú štruktúru. Jej výhodou je, že karoséria vozidla môže byť nižšia, čím sa zlepší aerodynamika a zároveň sa zvyšuje tuhosť karosérie. SEAL má tiež elektrickú hnaciu sústavu s dvoma elektromotormi poskytujúcimi kombinovaný výkon až 531 koní.

BYD DOLPHIN dorazí do Európy v júni 2023. Tento praktický a vizuálne sympatický hatchback ponúkne kombinovaný dojazd podľa WLTP 427 km. SEAL príde do európskych predajní čínskeho výrobcu v septembri. Športový sedan segmentu D sa bude predávať s 82 kWh batériou a ponúkne dojazd 520 km pre konfiguráciu s pohonom všetkých kolies a 570 km pre verziu s pohonom zadných kolies. Európske ceny zatiaľ neboli stanovené.

BYD DOLPHIN

Automobily značky BYD sú aktuálne dostupné na týchto európskych trhoch: Nórsko, Švédsko, Dánsko, Spojené kráľovstvo, Francúzsko, Nemecko, Holandsko, Belgicko, Rakúsko a Španielsko, pričom ďalšie budú čoskoro nasledovať.

Nadväzuje nové partnerstvá

Spoločnosť BYD tento týždeň podpísala partnerstvo so spoločnosťou Shell a oznámila, že nabíjacie karty Shell Platinum pre majiteľov vozidiel značky BYD v Európe budú obsahovať niektoré exkluzívne výhody a umožní im prístup k viac než 300 000 nabíjacím staniciam Shell EV.

BYD okrem iného plánuje postaviť v Európe aj fabriku. V tejto súvislosti sa šepká o odkúpení nemeckého závodu značky Ford. Prvé auto by malo zísť z výrobnej linky už v roku 2025.

Exit mobile version