startstop

Mansory sa polepšilo. Pre Mercedes S580 Long predstavuje decentnú úpravu

Nastal pokoj. Aspoň na chvíľu. Už zrejme aj stačilo masívnych 4-dverových áut prerobených na trojdverové. Mansory sa vracia späť do sféry luxusných limuzín.

Úpravcu Mansory asi nie je potrebné predstavovať do detailov. V posledných mesiacoch predstavilo zopár zaujímavých kreácií, kde napríklad z SUV Lamborghini Urus spravili Coupé-SUV. Teraz sa však rozhodli vrátiť do segmentu prémiových sedanov. Na prekvapenie však ide o veľmi konzervatívny prístup k úprave a voľbe rôznych lakovaní. Mercedes Manufaktur vám síce dokáže namiešať farbu podľa vlastného uváženia, no Mansory uvažuje odlišne.

Aktuálne si Mansory na paškál zobral Mercedes-Benz S580 Long. Odeté je do matnej metalízy Manufaktur Galahari Gold. Ak žijete na púšti, či už v Afrike alebo Dubaji a chcete byť „neviditeľný“, toto je to správne auto pre vás. Pre tento raz sa nemecký úpravca rozhodol nezakomponovať spojlery a extrémne úpravy, ale farbu zladil s veľkým množstvo karbónových doplnkov. Najviac badateľné sú na prednom nárazníku, kde lemujú masívne výkroje s integrovaným LED osvetlením. Tie sú prepojené s predným splittrom, ktorého hrana a bočná plutva nadväzuje na líniu bežiacu pozdĺž prahov až do horného lemu, ktorý končí na zadnom difúzore.

Súčasťou úpravy sú aj kryty prelisov za prednými a zadnými kolesami. Mansory vzdorovalo, no pár spojlerov tu nájdeme na zadnej časti vozidla. Našťastie, vo veľmi prijateľnej a jednoduchej podobe. Celkový dojem je dotvorený masívnymi 22“ kolesami a tmavou strechou.

Pri kreáciách od Mansory sme zväčša zvyknutí, že interiér vozidla ladí s exteriérom. V tomto prípade sa však mýlime. Interiér je odetý do dalmatínovského bielo-čierneho prevedenia s minimalistickým pruhovaným dekorom. Nakoľko je volant v bielej koži, šofér bude musieť určite nosiť rukavice. Čisté. Každýkrát nové.

Čo sa týka motorických úprav, tie ostali nezmenené a neupravované. Ide primárne o prezentáciu nového lakovania. Mansory púta na svoje aktuálne dostupné farby, ktoré by mohli zaujať širšie spektrum ľudí a nie iba extrovertov.

Exit mobile version