startstop

Aston Martin DB12 Volante – s hurikánom vo vlasoch

Prvý Super Tourer bez strechy na svete. Aston Martin DB12 Volante to vytiahne až na 325 km/h. 

Koncom mája tohto roka tradičná britská automobilka Aston Martin predstavila prvý Super Tourer na svete. Neprešli ešte ani tri mesiace a už spoznávame otvorenú verziu Aston Martin DB12 Volante. Oproti verzii s pevnou strechou údajne v ničom nezaostáva.

Nešťastná koncepcia dopadla skvele

Kabriolety s vnútorným usporiadaním sedadiel 2+2 sú vo väčšine prípadov nie celkom šťastné riešenie. Anglická automobilka to však zvládla skvele a novinka bez strechy si zachováva dych berúce línie. Pre optimálne odhlučnenie je plátenná strecha vyrobená až z ôsmich vrstiev materiálu. Táto strecha sa zvláda zložiť už za 14 sekúnd, a keď vám váš slnečný deň prekazí dážď, už za 16 sekúnd budete opäť v suchu. Dokonca nielen, že to dokáže aj v pohybe, a to až do rýchlosti 50 km/h, ale stiahnuť a opäť strechu natiahnuť zvládnete aj diaľkovým ovládačom do vzdialenosti dvoch metrov.

Q ako z Jamesa Bonda

Pomaly každá automobilka má svoje špeciálne nazývané oddelenie, ktoré sa stará o spokojnosť tých najzámožnejších zákazníkov. V Aston Martin je to divízia Q, ktorá vám splní aj tie najnevšednejšie požiadavky. Štandardne auto dostanete s čiernou plátennou strechou. Na objednávku ju však môžete mať v červenej, modrej alebo strieborno-čiernej farbe. Pestrá je aj paleta farieb karosérie alebo množstvo alternatív čalúnenia interiéru. Skrátka, novinku si dokážete vyskladať podľa seba do najmenšieho detailu.

Ani o chlp horší

Ako pri automobiloch, ktoré prvotne vznikli s pevnou strechou a následne o ňu prišli býva zvykom, že v niektorých aspektoch zaostávajú, toto je úplne iný príbeh. Aj keď automobilka zámerne nezverejnila údaj o hmotnosti, ubezpečuje verejnosť o kvalitách svojho nového Super Toureru bez strechy. Zato sa pochválila nárastom celkovej tuhosti karosérie o takmer päť percent. Novinka bez strechy taktiež dostala užšiu prednú nápravu, vďaka čomu by mala ponúkať lepšie vozenie a kultivovanejšie odpruženie.

 

Exit mobile version