startstop

Fanúšikovia rally, čoskoro si zahráte najkomplexnejšiu hru na svete

Hra s názvom EA Sports WRC od vývojárov z Codemasters je najnovším dielom videohier založených na legendárnej pretekárskej sérii World Rally Championship. Novinka obsahuje 200 rôznych hodnoverne stvárnených súťažných etáp na 17 miestach po celom svete a viac ako 80 súťažných áut naprieč celou históriou tohto krásneho športu. EA Sports WRC bude k dispozícii na Xbox Series S/X, PlayStation 5 a PC od 3. novembra.

Majstrovstvá sveta v rely sa chystajú túto jeseň začať svoju ďalšiu digitálnu dvojičku s EA Sports WRC. Pomocou nového enginu vytvoreného spoločnosťou Codemasters, ktorá stojí aj za úspešnými hrami ako boli napríklad Colin McRae Rally, DiRT 4 a najnovšie DiRT Rally 2.0, EA Sports sľubuje, že fanúšikom rally prinesie najkomplexnejšie digitálne rally od začiatku tejto série v roku 2001 na PlayStation 2.

EA Sports WRC nadväzuje na sezónu 2023 a do centra pozornosti stavia pretekárske špeciály kategórie Rally1, akými sú Ford Puma, Hyundai i20 či Toyota GR Yaris. Samozrejme, simulujú aj ich hybridný pohon. Spolu s menej výkonnými autami kategórie WRC2 od Citroenu, Škody a Volkswagenu dáva EA Sports hráčom šancu pilotovať viac ako 80 áut, od Alpine A110 1600S zo 70. rokov, cez špeciály s pohonom jednej nápravy až po beštie z preslávenej éry skupiny B v rely, ako napríklad Ford RS200, Lancia 037 Evo2 alebo Lancia Delta S4. Úplný zoznam áut v EA Sports WRC nájdete tu.

Foto: EA Sports WRC
Skutočné trate

Podľa EA ​​prechod na Unreal Engine vytvoril lepšie podmienky pre implementáciu najťažších výziev rally. Etapy zaznamenávajú zmeny v sezóne, takže rally autá reagujú na rovnaký sektor v horúcom lete inak ako medzi zasneženými jarkami v zime. Každý pixel špiny, asfaltu, snehu či štrku je vytvorený zo skutočných podujatí WRC. V hre sa napríklad nachádza 29-kilometrová trať mexickej rally s názvom El Chocolate alebo šialený skok Fafe z Rally Portugalska. Celková dĺžka tratí dosahuje takmer 600 kilometrov. V rámci neskoršej aktualizácie do hry neskôr pribudnú aj úseky Rally Strednej Európy, ktorá sa pôjde v Česku, Rakúsku a Nemecku koncom októbra.

Fyzikálny model áut vychádza z DiRT Rally 2.0 z roku 2019, ktorý prešiel dôsledným prepracovaním. Čo sa týka online hrania, tu sú zatiaľ informácie len veľmi kusé. EA Sports WRC ponúkne multiplatformový multiplayer pre 32 hráčov s výzvami a turnajmi počas celého roka. Ďalší herný režim Moments bude denne aktualizovaný a umožní hráčom znovu zažiť špeciálne udalosti zo sezóny 2023 alebo mnoho skvelých momentov z minulosti. Herný režim Builder zase umožní hráčom stavať, spravovať a vytvárať svoje vlastné auto.

Viezol som sa v skutočnom rely aute. Škoda Fabia RS Rally2 ma rozplakala

Exit mobile version