startstop

TECH TEST Lenovo Legion 7 Pro – skúsili sme “uvariť” herný notebook za 3200 eur

Potrápili sme výkladnú skriňu spoločnosti Lenovo na poli herných notebookov, výsledok nás prekvapil.

Notebook Lenovo Legion 7 Pro poháňa až 24-jadrový Intel i9 procesor 13. generácie. Grafický výkon mu dodáva karta GeForce RTX 4080. Je vybavený 32 GB rýchlej DDR5 pamäte RAM a nachádza sa na takmer samotnom vrchole ponuky technologickej spoločnosti Lenovo. V našej konfigurácii s hodnotou vyše 3200 eur sľubuje luxusný a hlavne prenosný herný zážitok. My sme dostali príležitosť ho poriadne otestovať a zistiť, čo všetko znesie jeho na papieri úžasná výbava.

Telo notebooku je vyrobené z recyklovaného hliníka. Oproti svojmu predchodcovi už nemá vonkajšie RG osvetlenie (zostala iba jedna lišta vpredu) a nemá ani podsvietené ikonky portov. Klávesnica je, samozrejme, podsvietená, ale zmizol snímač odtlačkov prstov.

16-palcový displej má rozlíšenie 2560 x 1600 pixelov, obnovovaciu frekvenciu 240 Hz. Nabíjať notebook je možné aj prostredníctvom USB-C. Batéria s kapacitou 99,99 Wh si klasickom surfovaní po internete vydrží približne 6 hodín. Pri hraní hier na maximálnych grafických detailoch sa jej výdrž scvrkne celkom rýchlo, ale výhodou je relatívne rýchle nabíjanie. Do pol hodiny je batéria opäť nabitá na 100 %.

Na otestovanie schopností tohto notebooku sme vybrali špičkový automobilový simulátor Assetto Corsa Competizione, ktorý dokáže potrápiť nejeden herný počítač. Čakali sme, že Lenovo Legion 7 Pro bude pri odpojenom napájaní bojovať. Totálne nás však prekvapilo, čo nasledovalo, keď sme notebook zapojili do elektriky. Čo sa stalo a aké dosiahol počítač teploty pri hraní na maximálnych nastaveniach, sa dozviete vo videu. Viac zo sveta technologických noviniek a filmov sa dozviete na portáli Rewind.sk.

Herný notebook z radu Legion

Legion je produktový rad technologickej spoločnosti Lenovo, ktorý púta hlavne dizajnom a výkonom. Vizuálne pôsobia naozaj hráčsky, ich dizajn totiž často dotvárajú rôzne prvky, ako napríklad LED podsvietenie, farebná klávesnica a doplnkové polepy.

Portfólio produktov Legion pozostáva z radov notebookov Slim, 9, 7, 5 a Pro. Lenovo Legion Slim sú tenké a ľahké notebooky, takže okrem možnosti hrania hier ponúkajú aj dostatočný a hlavne prenosný výkon. Notebooky z radov 9, 7 a 5 sú už o niečo menej prenosné, no stále celkom ľahké. V hernom segmente oslovia výstredným, ale uceleným dizajnom. Na absolútnom vrchole sa nachádzajú zariadenia Legion Pro, ktoré sú určené pre skutočných nadšencov a hráčov e-športov.

Pre tých, ktorí nepotrebujú prenosný herný notebook, sa v ponuke nachádzajú aj stolové počítače Legion so vzduchovým alebo kvapalinovým chladením. Portfólio je doplnené o rôzne herné príslušenstvo, ako napríklad monitory, slúchadlá, myši či klávesnice.

Exit mobile version