startstop

Alpina XB7 prešla modernizáciou. Ponúkne viac výkonu a extravagantný vzhľad

Okrem klasickej X7 sme dostali aj extra porciu v podobe modernizovanej Alpiny XB7. Názor na upgrade si spravte sami.

Modernizované BMW X7 sa nám iba pred pár dňami predstavilo v modernizovanej verzii a Alpina, ako dvorný úpravca tejto bavorskej automobilky nezaháľa a do sveta púšťa svoj modernizovaný výtvor. To, že Alpina predstavila svoj počin naozaj v tesnom závese za samotnou automobilkou iba hovorí o tom, aké prepojenia sú medzi BMW a samotnou Alpinou. BMW však Alpinu tento rok kúpilo. No pokiaľ sa ohliadneme do minulých časov, tak sériové autá spolu s upravenými boli vytvárané takmer súbežne.

BMW X7 v rámci svojho faceliftu dostala oddelené LED svetlomety, nové dizajnová a technologické vylepšenia ako zvnútra vozidla, tak aj zvonka a do motorovej palety taktiež došli nové motory so 48V mild-hybridnou technológiou. Alpina však tieto príjemné proporcie dokázala pretaviť do lepšej nôty.

Osemvalec S68 s objemom 4,4-litra dokázal úpravca vyladiť na 457 kW / 621 koní s maximálnym krútiacim momentom 800 Nm. Plný rozsah výkonu máte už od 2.000 ot./min. Lepšie reakcie na plynový pedál sú dosiahnuté zlepšeným výfukovým potrubím, dvojkomorovým turbodúchadlom a novým 48V štartér-generátorom v uhladenej, dobre známej 8-stupňovej prevodovke ZF 8HP80.

Chýbať samozrejme nemôže ani pohon všetkých štyroch kolies xDrive s elektornicky riadeným zadným diferenciálom. Na oboch nápravách budeme môcť nájsť vzduchové odpruženie, ktoré dokáže meniť svetlú výšku v závislosti od povrchu, respektíve v rozsahu štyroch centimetrov. Najvyššiu rýchlosť 250 km/h+ (elektronicky obmedzenú) vozidlo dosiahne pochopiteľne pri najnižšom položení. Pre lepšiu aerodynamiku a jazdné vlastnosti boli zmenené zavesenia, aktívne stabilizátory, taktiež bola zmenená geometria vozidla.

Upravené boli aj zadné nápravy spolu s výstuhou karosérie a zadné kolesá sa od teraz budú môcť natáčať v uhle 2,3°. Nová Alpina XB7 bude štandardne postavená na 21“ kolesách, ale k dispozícií budú aj 23“ kolesá. Z pokoja na 100 km/h sa dostanete v priebehu 4,2 sekundy. Prvé Alpiny XB7 sa k svojim zákazníkom dostanú už v tomto roku.

Exit mobile version