Domov News Faceliftované BMW X7 prichádza s rozdelenými svetlami. Rovnaký osud čaká aj novú...

Faceliftované BMW X7 prichádza s rozdelenými svetlami. Rovnaký osud čaká aj novú sedmičku

Po uniktnutých fotografiách faceliftovaného modelu BMW X7 prichádza aj oficiálne predstavenie. Pozrime sa na najúspešnejší model BMW v luxusnej triede.

Najväčšie vozidlo v kategórií SAV (Sport Activity vehicle) automobilky BMW prešlo výraznými vylepšeniami. O modernizovanom BMW X7 sa aktívnejšie rozprávalo už od konca minulého roka. Odvtedy sme mali možnosť vidieť množstvo špionážnych fotografií zamaskovaného modelu, a koncom marca BMW unikla fotka novinky aj bez maskovania. Teraz modernizovanú X7-ku spoznávame oficiálne.

BMW X7 facelift
Omladený exteriér.

Početné vizuálne úpravy ešte viac podčiarkli postavenie v portfóliu značky. Celkom radikálnou zmenou po vizuálnej stránke je rozdelenie predných svetlometov. Horné svetlá v tomto prípade plnia úlohu pozičných, denných a smerových LED svetiel. Tie spodné slúžia ako stretávacie a diaľkové svetlá. Tieto svetlá s Matrix LED technológiou zároveň slúžia aj ako hmlové svetlá. Vo vrcholnej verzií je súčasťou štandardnej výbavy aj podsvietenie ľadviniek, v ostatných prípadoch je tento prvok výbavy na vyžiadanie. V zadnej časti najviac zaujmú veľmi úzke LED svetlá s 3D efektom. Nové BMW X7 je po novom možné objednať aj s novým BMW M Sport balíkom, ktorý sa zameriava na zvýraznenie dynamických vlastností modelu. Pre tento balík je možné zvoliť exkluzívne lakovanie v odtieni Marina Bay Blue. Štandardne sa X7 dodáva na 20-palcových diskoch kolies, vrcholný model dostanete na 21-palcových a prvý krát je možné model priamo z fabriky objednať na 23-palcových zliatinových diskoch kolies.

BMW X7 facelift
Vnútorný priestor a bohatá výbava. 

BMW X7 je považované za jedného z mála adeptov, ktoré dokáže pohodlne prepraviť až 7 cestujúcich. V interiéri spoznávame novo vytvorenú palubnú dosku s úzkymi otvormi ventilácie a náladovým osvetlením  v spodnej časti. Novinkou je aj zakrivená obrazovka BMW Curved Display. Rôzne svetelné prvky dotvárajú v interiéri auru exkluzivity. Nový tvar teraz dostal aj volič automatickej prevodovky. Základná výbava je v tomto modeli početne rozšírená. Zameriava sa prevažne na zvyšovanie komfortu posádky. V základe dostanete automatickú 4-zónovú klimatizáciu, panoramatické strešné okno alebo komfortné predné sedadlá.

BMW X7 facelift
Novo vyvinuté motory.

Na vrchole ponuky motorov sídli 4,4 litrový benzínový osemvalec (M60i xDrive), ktorý pochádza z BMW M GmbH divízie. Tento motor je naladený na 390 kW (530 koní) a krútiaci moment dosahuje hodnoty 750 Nm. Model BMW X7 xDrive 40i sa pýši najmodernejšou generáciou radového 6-valca. Tento motor priniesol množstvo inovácií, čo sa spaľovacieho procesu týka. Prejavilo sa to najmä na zlepšení výkonu ale aj spotreby. Nový motor má o 47 koní vyšší výkon ako jeho predchodca (380 koní) a krútiaci moment narástol vďaka mild hybridnému systému na 540 Nm. Úpravy naftového 6-valca priniesli zlepšenia v oblasti spotreby a emisií. Najdôležitejším faktorom pri nových motoroch je zapracovanie mild-hybridného systému. Všetky motory sú spriahnuté s 8-stupňovým automatom, ktorý výkon motorov prenáša na všetky 4 kolesá. Pre prípadných záujemcov si BMW pripravilo podujatie THE PRIVILEGE OF LUXURY v Danubiane, kde si od 21. do 30. apríla môžete novinku pozrieť naživo.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.bmwgroup.com
Predchádzajúci článokJeep predstavuje sedem nových extravagantných konceptov. Pozrite si čo nás čaká
Nasledujúci článokKIA EV6 GT: má 585 koní a BMW i4 M50 zožerie na raňajky

1 COMMENT

  1. […] Faceliftované BMW X7 prichádza s rozdelenými svetlami. Rovnaký osud čaká aj novú sedmičku […]

Comments are closed.