Od dnešného dňa autorizovaný importér Volkswagen pre Slovensko spúšťa v sieti svojich predajcov objednávanie nového modelu T-Cross. Aké sú základné ceny?

Malé SUV od Volkswagenu bude od začiatku k dispozícii v dvoch výbavových verziách: Life a Style. Jediným voliteľným motorom spočiatku bude prepĺňaný benzínový trojvalec 1,0 TSI. Od marca 2019 do ponuky VW T-Cross pribudne aj štvorvalcový turbodiesel 1,6 TDI, neskôr aj výkonnejší benzínový štvorvalec 1,5 TSI.

Predaj na Slovensku štartuje s benzínovým trojvalcom 1.0 TSI, v dvoch verziách s výkonom 70 kW (95 k) a 85 kW (115 k). Základná verzia motora s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou je vyhradená pre líniu vybavenia Life. Výkonnejšia verzia motora, ktorá sa štandardne montuje so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, môže byť za príplatok k dispozícii aj so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG.

Na rozdiel od niektorých iných európskych trhov sa T-Cross na Slovensku nebude predávať v najnižšej, neoznačenej verzii vybavenia. Línia Life fakticky zodpovedá úrovni Comfortline a Style línii Highline pri iných modeloch značky Volkswagen. Zákazníci tak dostávajú už za základnú cenu bohato vybavený moderný automobil, ktorý si za príplatok môžu doplniť rozličnými inovatívnymi bezpečnostnými a komfortnými prvkami a individualizovať jeho dizajn.

Verzia Life štandardne obsahuje napríklad 6 airbagov, bezpečnostný systém Front Assist s rozoznávaním chodcov Pedestrian Recognition a funkciou autonómneho brzdenia City Brake, asistenčný systém na udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu Lane Assist a systém núdzového volania pri nehode eCall. Okrem toho sa vo výbave nachádzajú výškovo nastaviteľné predné sedadlá, stredová lakťová opierka vpredu, multifunkčný kožený volant, klimatizácia, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním, ako aj elektrické ovládanie všetkých okien a vonkajších spätných zrkadiel. Multimediálne vybavenie zahŕňa rádio Composition Colour s farebným dotykovým displejom 16,5 cm (6,5“) a rozhraním Bluetooth. Vozidlo má štandardne zadné svetlá z LED a jazdí na 16-palcových diskoch z ľahkej zliatiny.

T-Cross Style má navyše predné reflektory z LED, reflektory do hmly, radarový adaptívny tempomat ACC a rádio Composition Media s displejom 20,3 cm (8“) a šiestimi reproduktormi.

Ponuka príplatkového vybavenia obsahuje napríklad digitálny združený prístroj Active Info Display, navigačný systém Discover Media, cúvaciu kameru, parkovací asistent Park Assist alebo ozvučovací systém beats audio s celkovým výkonom 300 W. Na individualizáciu majú zákazníci k dispozícii okrem rozličných príplatkových farieb karosérie a kompletu R-Line tri farebné dizajnové komplety a bohatú ponuku diskov z ľahkej zliatiny formátu 16 – 18 palcov.

Od marca 2019 si zákazníci na Slovensku budú môcť objednať T-Cross aj so štvorvalcovým turbodieslom 1.6 TDI s výkonom 70 kW (95 k) v kombinácii so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Všetky motory pre T-Cross sú vybavené filtrom pevných častíc a spĺňajú najnovšiu emisnú normu Euro 6d-TEMP, ktorá začne platiť od septembra budúceho roku.

Volkswagen T-Cross bude na slovenský trh oficiálne uvedený koncom apríla, výstavnú premiéru bude mať na autosalóne v Bratislave.

Zdroje: Volkswagenstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSEAT Tarraco bude schopný vidieť cyklistov
Nasledujúci článokNečakaná spolupráca? BMW a Mercedes zakladajú spoločný joint-venture