startstop

Škoda Scala Monte Carlo spája eleganciu s dynamikou

Zdroj: Škoda

Monte Carlo má pre českú automobilku Škoda veľmi veľký význam. Práve na legendárnej Rally Monte Carlo dosiahla v minulosti významné úspechy. Aktuálnym zákazníkom svoje úspechy automobilka pripomína ponukou výbavy Monte Carlo, ktorá sa už v minulosti mohla spojiť s viacerými autami. Na autosalóne vo Frankfute uvidíme ďalšie dva prírastky do tejto rodiny v podobe modelov Scala a Kamiq.

Zatiaľ, čo na odhalenie dizajnu Kamiq Monte Carlo sa ešte čaká, Scala Monte Carlo sa ukázala v plnej kráse. Kompakt, ktorý v ponuke automobilky nahrádza Rapid je tak ďalšou symbolickou poctou histórii automobilky. Scala v dynamickej výbave dostala značené zastúpenie čiernych dizajnových prvkov s odvolaním sa na prestížne podujatie. Už prvý pohľad na novinku upozorňuje, že čierna je skutočne IN. Môžeme ju okrem strechy, veka kufru a spätných zrkadiel nájsť najmä na prednej maske, voliteľných 18-palcových kolesách v dizajne Monte Carlo a na prepracovaných spoileroch, ba dokonca na prahových lištách dverí.

Určite poteší, že Scala v tejto výbave bude dostupná so všetkými verziami motorov. Avšak jednoznačnou voľbou k dynamickému charakteru auta bude nepochybne 1,5 TSI s výkonom 110 kW. Samozrejmosťou budú potom Top-LED svetlomety v zadnej časti vozu a Bi-LED reflektory v prednej časti. Na exteriéri zoznam Monte Carlo zmien nekončí. Odlišnosti nájdeme aj v priestore pre posádku. Podľa tlačovej správy automobilky, sa bude interiér vyznačovať zastúpením kožených prvkov v kombinácii s čiernou a červenou látkou.

Zdroj: Škoda

Špeciálnou povrchovou úpravou prešli aj lišty palubnej dosky, ktoré budú podobne ako čalúnenie odeté do červenej farby. Výrazné je prešívanie volantu a prevodovej páky, ktoré taktiež obsahuje červené prešívanie na čiernej koži. Že to modelom Monte Carlo naozaj sluší, dokazuje aj záujem o tento stupeň výbavy. Je teda dosť možné, že Scala Monte Carlo sa stane jednou z najpredávanejších verzií nového kompaktu. Oficiálna svetový premiéra je plánovaná už na autosalón vo Frakfurte a my budeme pri tom. Okrem Scaly sa dočkáme aj už zmieneného Kamiqu v rovnakom výbavovom stupni.

Test Škoda Fabia 1.0 TSI Monte Carlo, ako svieti a čo tie 18-palcové disky?

Zdroj: Škoda

Exit mobile version