Domov Recenzie PRVÁ JAZDA: Škoda Kamiq uzatvára SUV ofenzívu značky. Vyskúšali sme ju!

PRVÁ JAZDA: Škoda Kamiq uzatvára SUV ofenzívu značky. Vyskúšali sme ju!

Škoda uzatvára svoju SUV modelovú ofenzívu, crossoverom Kamiq. Škoda Kamiq stojí na totožnej platforme ako Scala, v čom je iná?

Počas prvých jázd sme vyskúšali obe dostupné motorizácie a prinášame vám prehľad prvých jazdných zážitkov.

Škoda Kamiq - Startstop.sk - PRVÁ JAZDA

Dĺžka Škody Kamiq činí 4 241 milimetrovrázvor náprav je 2 651 milimetrov, čo je o 100 milimetrov dlhší rázvor, než u spomínaných priamych konkurentov. To má podľa Škody pomôcť pasažierom k väčšiemu priestoru na zadných sedadlách.

Kufor ponúkne celkový objem 400 litrov a po sklopení zadných sedadiel sa objem zväčší na 1 395 litrov. Po exteriérovej stránke zaujmú predovšetkým predné svetlomety pozostávajúce z LED diód. Tie budú slúžiť ako denné svietenie nad hlavnými svetlometmi. Podobne ako to pred pár rokmi zaviedol Citroën so svojim modelom C4 Cactus.

Odvoláva sa na model Scala

Po interiérovej stránke sa crossover veľmi podobá hatchbacku Scala. Týka sa to predovšetkým palubnej dosky. Aj Kamiq môže mať digitálny štít s uhlopriečkou 10,25″. V štandardnej výbave však môžeme nájsť aj klasické budíky. Samostatný displej, s uhlopriečkou 9,2″ je umiestnený v zornom poli vodiča. Chýbať nebude ambientné osvetlenie, čalúnený materiál Suedia, ktorý pripomína Alcantaru. Medzi doplnkovú výbavu patrí aj vyhrievanie čelného skla, volantu či zadnej lavice.

Po motorickej stránke sa Kamiq takisto prikláňa na nôtu Scala. Základom bude trojvalcový 1,0 TSI motor s výkonmi 70 a 85 kW. Slabšia motorizácia bude spriahnutá s päťstupňovou manuálnou prevodovkou, silnejšia dostane šesťstupňový manuál alebo sedemstupňový automat. Vrcholom benzínového portfólia bude motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW a na výber bude z manuálnej a dvojspojkovej prevodovky. Pokiaľ ste fanúšikom dieselových agregátov, myslelo sa aj na Vás.

Do auta môžete osadiť aj diesel 1,6 TDI s výkonom 85 kW. Takisto je aj možnosť plynovej verzie 1,0 G-Tec s výkonom 66 kW spriahnutý so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Nádrž na CNG bude mať veľkosť 14,2 litra.

Tak ako pri modeli Scala, aj tu si budete môcť doplatiť za športovú verziu s odlišnými tlmičmi a nižšou svetlou výškou o 10 milimetrov. Škoda s jej sloganom “Simply Clever”ponúka aj prvky v znamení tohto hesla. Môžeme k ním priradiť plastové lišty či silikónový lievik do ostrekovačov. Prvé oficiálne ceny Škody Kamiq by sme sa mali dozvedieť v máji. Vtedy zároveň dôjde aj k predpredaju vozidla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZimné pneumatiky, olej či lekárnička, kde vybrať to najlepšie?!
Nasledujúci článokOpel Corsa-e bude prvým elektrickým rally špeciálom