Škoda rozširuje ponuku svojich modelov Kamiq a Scala. Aj keď je prvý menovaný na našom trhu stále nedostupný, už teraz je jasné, že sa čoskoro dočkáme športovo-rezanej verzie s označením Monte Carlo. Česká automobilka podobnú výbavu v súčasnosti ponúka len v modeli Fabia, nakoľko Citigo, Rapid a Rapid Spaceback už nie sú zaradené do konfigurátoru. 

Ako sa nechali zástupcovia automobilky počuť, označenie Monte Carlo má pre českú značku významný charakter. Okrem toho, že je to pre Škodu synonymum životného štýlu, elegancie a motoršportu, viaže sa naň viacero významných historických úspechov. Škoda totiž v minulom storočí vyhrala hneď niekoľko prvenstiev na slávnej Rallye Monte Carlo. Vôbec prvá edícia venovaná tomuto slávnemu podujatiu, ktorá obnášala sériu 70 vozidiel vznikla v roku 1936. Limitovaná séria bola odvodená od modelu Popular, ktorý v tom roku získal na závode druhé miesto vo svojej kategórii. Jej opätovný nástup bol v roku 2011 kedy sa Škodovka pochválila vybranými modelmi, ktoré na slávne doby odkazovali.

Práve na nadchádzajúcom autosalóne vo Fankfurte sa dočkáme ďalších zástupcov nesúcich označenie Monte Carlo. Ako už z nadpisu vyplýva, bude sa jednať práve o novinky v podaní modelov Scala a Kamiq. Bližšie detaily automobilka zatiaľ nezverejnila, no je jasné, že dizajn oboch vozidiel sa ponesie v športovom duchu. Už tradične by výbava mala obsahovať množstvo čiernych dynamických doplnkov karosérie a športové ponímanie interiéru. V novodobej histórii automobilky sme sa mohli stretnúť už s Citigom, Fabiou, Rapidom, Rapidom Spaceback a Yetim, ktoré ponúkli výbavu Monte Carlo.

Podľa informácií, ktoré automobilka uvádza vo svojej tlačovej správe, Scala a Kamiq v tejto výbave budú predovšetkým lifestylové varianty klasických modelov. Nedá sa teda očakávať nejaká zásadná úprava výkonu či rozsiahle dizajnové zmeny. Každopádne na ich finálnu podobu si budeme musieť ešte pár týždňov počkať. Autosalón IAA 2019 Frankfurt totiž štartuje od 10. septembra. My na ňom samozrejme nebudeme chýbať a ponúkneme Vám prehľad tých najzaujímavejších noviniek, ktoré sa na nemeckých výstavných plochách objavia.

Test Škoda Fabia 1.0 TSI Monte Carlo, ako svieti a čo tie 18-palcové disky?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAMG, BMW M či Audi RS stratia charakteristiku, ktorá z nich robí cestné monštrá
Nasledujúci článokAk ste majiteľom staršieho auta, do srdca Bratislavy sa už nedostanete
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.