startstop

Ostrý crossover T-Roc R spoznal cenu na domácom trhu

Zdroj: Volkswagen

Označenie “R” poznáme pri Volkswagenoch už zopár rokov. Týmto písmenom sa totiž značia ostré modely značky Volkswagen. Rad crossoverov T-Roc teraz Volkswagen rozširuje o novú špičkovú verziu.

Športový charakter nového T-Roc R je rozpoznateľný na prvý pohlaď. Strháva na seba pozornosť vďaka atraktívnemu dizajnu exteriéru a interiéru. Zmenili sa nárazníky, ktoré dostali špecifický agresívny vzhľad a sú lakované vo farbe karosérie. V tom prednom sú tiež integrované denná svetlá. Masku chladiča pretína po celej šírke lesklý strieborný pás z eloxovaného hliníka. Charakteristickým prvkom všetkých modelov „R“ značky Volkswagen je štvorica koncoviek výfukov.

Za príplatok je tiež možné vybaviť T-Roc R ešte ostrejším výfukovým systémom „R Performance“ z titánového plechu. Štandardné obutie sú 18-palcové disky „Spielberg“, no na želanie sa dajú objednať tiež 19-palcové disky „Pretoria“ v matnej grafitovej farbe. Samozrejmosťou sú športové sedačky s výrazným bočným vedením a takisto volant.

Kompaktný T-Roc R má pod kapotou dvojlitrový štvorvalec TSI s maximálnym výkonom 221 kW (300 konských síl) a krútiacim momentom 400 Nm. Agregát spolupracuje so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG, ktorá posiela silu na všetky kolesá s technológiou 4MOTION. Kedže ide o ostrý športový model, zvedavý budete určite aj na výkonnostné parametre. Zrýchlenie na stovku za 4,8 sekundy a maximálna rýchlosť elektronicky obmedzená na 250 km/h.

K existujúcim jazdným profilom pribudol režim Race pre rýdzo športovú jazdu, a podporuje aj úplne vypnutie bezpečnostného systému ESC. Prítomný je aj tzv. kontrolovaný rozjazd Launch Control, umožňujúci rozbehnutie s maximálnou trakciou. Tuhšie vyladený podvozok s presným riadením, a brzdová sústava so zväčšenými kotúčmi priemeru 34 cm vpredu a 31 cm vzadu, zabezpečujú agilné jazdné vlastnosti. To by stálo za hriech, no nie? Novinka je už v súčasnosti dostupná na Slovensku za cenu od 37.870 eur. Nie je tiež vylúčnené, že v budúcnosti uvidíme tento model aj ako kabriolet.

Volkswagen T-Roc Cabriolet – po stopách minulosti

 

 

Exit mobile version