startstop

Starú Seneckú cestu čaká kompletná uzávierka

V rámci rozsiahleho projektu výstavby D4R7 nás v najbližších dňoch čakajú ďalšie rozsiahle obmedzenia. Týkať sa majú najvyťaženejšieho úseku starej Seneckej cesty I/61. Motoristi by teda mali rátať s rozsiahlymi obmedzeniami a najmä v začiatku budúceho týždňa aj s veľkým zdržaním. Odporúčame Vám preto sa obrniť pevnými nervami.

Kompletná uzávierka je plánovaná od dnes, piatku 28.8.2020 od 22:00, až do stredy 2.9.2020 do 4:00. Dôvodom uzatvorenia tohto vyťaženého úseku je výstavba časti diaľnice D4 a zároveň oprava povrchu Seneckej cesty na danom úseku. Stavebné práce sa budú vykonávať od veľkoobchodu Metro až po takmer začiatok hlavného mesta. Ide o ďalšie dopravné obmedzenie súvisiace s dokončovacími prácami projektu D4R7.

Danému úseku sa môžete vyhnúť buď použitím diaľnice alebo využitím obchádzky, ktorá je znázornená na obrázku nižšie. Aj tak ale treba počítasť s tým, že najmä na začiatku školského roka môže prísť k dopravnému kolapsu na trase obchádzky. Tieto úseky totiž nie sú navrhnuté na tak veľké dopravné vyťaženie, aké Senecká cesta v čase dopravnej špičky obsluhuje. Nejde pritom o prvé obmedzenie na území hlavného mesta, ktoré súvisí s projektom D4R7. Pred niekoľkými týždňami Vznikla uzávierka niektorých zjazdov na Prístavnom moste, ktoré patria medzi tie najfrekventovanejšie.

Zdroj: Ivanka pri Dunaji

Pozitívnou správou môže byť najmä to, že práce na obchvate Bratislavy naďalej pokračujú v rýchlom tempe. Len nedávno bola otvorená značná časť rýchlostnej cesty R7, ktorá napojí obce z juhu západného Slovenska na hlavné mesto. Tým pádom príde k značnému odľahčeniu dopravy najmä v okolí mesta Šamorín, či na predmestí Bratislavy. Zhotoviteľom celého projektu je združenie viacerých spoločností na čele so španielskou firmou Cintra. Koncesionár sa zároveň zaviazal, že sa o daný úsek obchvatu a rýchlostnej cesty bude starať po dobu 30 rokov. Počas tejto doby mu bude štát platiť splátky za celý tento projekt.

Zdroj: TASR

Exit mobile version