startstop

Rolls-Royce Ghost Black Badge. Luxus na úplne inej úrovni.

Pojem Black Badge už niekoľko rokov posúva luxus modelov Rolls-Royce na ešte vyššiu úroveň. Tento krát, ani nie pol roka po slovenskej premiére prichádza najmenší model v tomto vyhotovení. Privítajte Rolls-Royce Ghost Black Badge.

Britská automobilka Rolls-Royce je synonymum luxusu. Slovenskú klientelu o tom presvedčili aj pri slovenskej premiére ich najmenšieho modelu Ghost. Aj keď sa jedná o najmenší model tejto aristokratickej automobilky, dopraje vám luxus o akom v autách iných značiek môžete len snívať. Predstavme si nový Rolls-Royce Ghost Black Badge.

Rolls-Royce Ghost Black Badge
Baby Rolls.

Takúto prezývku si vyslúžil model v roku 2009, keď prišiel na trh. Vtedy stál na platforme zhodnej s BMW radu 7. Aj napriek tomu, že sa jedná o najmenší model automobilky, hneď sa stal z neho predajný hit. Vďaka tomu Rolls-Royce pri druhej generácií siahol po hliníkovej architektúre prebranej z modelov Phantom a Cullinan.

Zavádzajúci názov. 

Názov Black Badge naznačuje použitie predovšetkým čiernej farby, pravda je však úplne inde. Zákazníci britskej automobilky si môžu vybrať z palety až 44000 farieb, alebo si dokonca vytvoriť vlastnú. Každý Rolls-Royce Ghost Black Badge môže byť tak úplne unikátny. Aj napriek tomu však väčšina klientov volí čiernu farbu. Na vytvorenie najtmavšej čiernej farby v automobilovom priemysle automobilka použila až 45 kilogramov farby, ktorú nanášajú na elektrostaticky nabitú karosériu pred sušením v peci. Tomuto špecifickému laku sekundujú legendárna soška Spirit of Ecstasy a mriežka chladiča nazývaná Pantheon. Tieto neodmysliteľné súčasti každého vozidla Rolls-Royce dostali taktiež tmavú tvár. Vzhľad dotvárajú 21-palcové disky kolies Bespoke a decentná modrá linka, ktorá sa tiahne pozdĺž karosérie.

Starostlivo vybraté materiály.

Interiéry modelov Rolls-Royce boli vždy o materiáloch. Ani teraz tomu nie je inak. Špecialisti divízie Bespoke vytvorili komplexnú a jemnú väzbu, v ktorej nájdete hlboký diamantový vzor vykreslený uhlíkovými a kovovými vláknami. Na povrch interiérových prvkov sa lisuje niekoľko vrstiev dreva a ako najvrchnejšia základová vrstva je použitá čierna bolívijská dyha.

Zmenený aj po technickej stránke.
Najmenší Rolls-Royce Ghost vo vyhotovení Black Badge ponúkne ešte o 29 koní a 50 Nm viac ako pri základnom vyhotovení. Ikonický motor V12 s objemom 6,75 litra teraz ponúkne až 600 koní a 900 Nm. Nezabudlo sa ani na optimalizáciu prevodovky a škrtiacej klapky, aby sa zvýraznila výkonová rezerva.
Exit mobile version