Domov Lifestyle Nový Rolls-Royce Ghost si odkrútil oficiálnu slovenskú premiéru.

Nový Rolls-Royce Ghost si odkrútil oficiálnu slovenskú premiéru.

Nový Rolls-Royce Ghost sa po prvý krát oficiálne predstavil na Slovensku. Premiéra prebehla počas exkluzívnej večernej recepcie v Bratislave. Karel Kadlec, obchodný riaditeľ českého zastupiteľstva automobilky Rolls-Royce naznačil, že podľa prvotných spätných väzieb bude o nový Ghost na Slovensku záujem.

Podľa automobilky nový Rolls-Royce Ghost je dokonalý vo svojej jednoduchosti. Predstavenie tohto modelu prináša aj úplne nové ponímanie sveta luxusu. Taktiež sa jedná aj o prvú limuzínu značky, ktorá poskytne pohon všetkých štyroch kolies.

Rolls-Royce Ghost
Slobodní dizajnéri, konštruktéri a aj remeselníci.

Všetci, ktorí sa podieľali na vývoji nového Rolls-Royce Ghost dostali vo svojej práci maximálnu slobodu, aby menší z portfólia limuzín mohol dostať jedinečnú osobnosť a špecifický charakter. Pre dosiahnutie dokonalosti vytvorili vlastnú architektúru hliníkového rámu. S touto konštrukciou sa stretnete výhradne pri automobiloch značky Rolls-Royce, ako pri väčšom Phantome tak aj pri prvom SUV značky, prelomovom modeli Cullinan. Rám dodáva výborné estetické a technologické rysy vrátane ešte lepšej akustiky a tak ste v interiéry ako v úplne inom svete.

Rolls-Royce Ghost
Vysoké nároky zákazníkov.

Aj napriek tomu, že sa jedná o najlacnejší model značky, zákazníci požadujú len to najlepšie. Konštruktéri sa zamerali hlavne na technológiu pohonu a riadenia všetkých štyroch kolies. Dosiahli tak úplne novú osobnosť vozidla. Nový Ghost odráža úplne nové ponímanie luxusu, ktoré dizajnéri zadefinovali minimalizmom a čistotou, čo podčiarkuje podstatu modelu. Dizajnérsky smer, pomenovaný “post-opulentný” je definovaný skôr striedmosťou ako okázalosťou. V interiéry sú uplatňované rovnako minimalistické princípy ako aj v exteriéry. Stále však platí pravidlo, dva rovnaké Rollsy nenájdete. Zovňajšok a vnútro sú maximálne konfigurovateľné a tak si každý dokáže svoj vysnívaný Rolls vyskladať presne podľa svojej chuti.

Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce, ktorý šoférujete sami ? 

Menší brat majestátnejšieho Phantomu bol od začiatku braný ako Rolls-Royce, ku ktorému netreba osobného šoféra. To stále platí, avšak ak sa počas týždňa nechcete obťažovať riadením a chcete mať na zadných sedadlách ešte väčší komfort, automobilka má pre vás predĺženú variantu Ghost Extended. Táto predĺžená verzia je celkovo dlhšia o 17 centimetrov a pre zadných pasažierov prinesie tak ešte lepší vnútorný priestor, ktorého ani v klasickej kratšej verzií nie je nedostatok.

Rolls-Royce Ghost
Niečo, čo má trvalú hodnotu.

Karel Kadlec odkazuje na prvú polovicu roka 2021, v ktorej si podľa jeho slov viedli dobre a zákazníci automobilky vnímajú túto dobu ako vhodnú na investovanie svojich peňazí do niečoho s trvalou hodnotou, čím rozhodne automobily značky sú. Rolls-Royce Motor Cars Prague oslavuje v tomto roku piate narodeniny a za ten čas sa im podarilo získať šesť svetových a európskych ocenení a svojim zákazníkom po celom Česku a Slovensku odovzdali viac ako 100 vozidiel tejto prestížnej značky. Pomer kusov medzi Slovenskom a českom je rozdelený približne na polovicu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpress.bmwgroup.com
Predchádzajúci článokLietajúce auto zo Slovenska má za sebou prvú zaťažkávaciu skúšku. Let z Nitry do Bratislavy sa podaril
Nasledujúci článokNa čo si dať pozor pri kúpe jazdeného auta? Čo radia odborníci ?