startstop

Nový VW Golf 2024 sa blíži. Čo o ňom zatiaľ vieme?

VW Golf 2024

Zdroj: Motor1

Pravdepodobne posledný VW Golf v podobe, v akej ho poznáme dnes, príde už o pár mesiacov. Toto o chystanej novinke zatiaľ poznáme.

Golf je jedno z najikonickejších a najpredávanejších vozidiel všetkých čias. Debutoval v roku 1974, pričom aktuálne máme na trhu už jeho ôsmu generáciu. Tá sa ukázala svetu už pred 4 rokmi a preto nastal pravý čas na omladzovaciu kúru. Faceliftom, ktorý by mal byť podľa predbežných informácií pomerne rozsiahli, bude chcieť Volkswagen udržať záujem o ich bestseller. Malo by ísť navyše aj o posledný Golf so spaľovacím motorom, nová generácia by totiž mala byť už len elektrická.

Ako bude vyzerať?

Otázka, na ktorú nepoznáme jednoznačnú odpoveď. Revolúciu v dizajne síce neočakávame, no nejaké zmeny modernizácia predsa len prinesie. Jednou z nich by mali byť štíhlejšie LED svetlomety s osvetlenými pásmi, ktoré sa tiahnu smerom k znaku vozidla. Spodná časť prednej masky by mala dostať menšiu mriežku chladiča a tiež sa očakáva, že VW predstaví aj nové dizajny kolies a farby exteriéru. Na základe neoficiálnych informácií a špionážnych záberov z testovania si portál Motor1 pripravil veľmi podarený render možného vzhľadu Golfu 2024.

Zdroj: Motor1
Zdroj: Motor1
A čo interiér?

Kabína nového Golfu by mala dostať aktualizovaný digitálny prístrojový štít a veľkú centrálnu obrazovku infotainmentu, ktorá môže mať až 12 palcov. Tiež sa očakáva, že novinka bude využívať prepracovanejší softvér. Ďalšie zmeny interiéru sú nateraz otázne a budeme si musieť počkať až na oficiálnu premiéru.

Zdroj: Motor1

Čo sa týka motorizácií, na výber budú mild-hybridné varianty s výkonmi 81 kW (110 k) a 110 kW (150 k). K dispozícii však bude aj plug-in hybrid GTE, ktorý možno dostane vyšší výkon a prepracovanú batériu pre dlhší elektrický dojazd. Naftové varianty budú zahŕňať 2,0-litrový turbodiesel s výkonmi 85 kW (115 k), 110 kW (150 k) a 147 kW (200 k) vo verzii GTD. Chýbať nebudú ani športové varianty GTI a R, ktoré bude aj naďalej poháňať 2,0-litrový benzínový 4-valec. Neoficiálne správy navyše tvrdia, že nový Golf bude v Európe k dispozícii už len s automatickou prevodovkou. Uvidíme, či sa tieto fámy aj skutočne potvrdia.

Koľko bude nový Golf stáť?

V súčasnosti na našom trhu začína cena Golfu na sume 22 990 eur. Ak však hovoríme o vrcholnom variante R, ten štartuje na hodnote až 50 490 eur. Nebude žiadnym prekvapením, ak modernizovaný model bude o niekoľko tisíc eur drahší. Na trh by sa mal dostať s modelovým rokom 2024, no svetová premiéra by sa mohla odohrať ešte koncom tohto roka.

Exit mobile version