Domov Elektromobilita VW Golf pravdepodobne neskončí, stane sa z neho elektromobil

VW Golf pravdepodobne neskončí, stane sa z neho elektromobil

Volkswagen Golf skončil v USA po 47 rokoch
Golf Mk7.5

Tvrdením, že Volkswagen Golf patrí medzi najpopulárnejšie automobily v našich zemepisných šírkach, asi nikoho nepobúrime. Tomuto modelu sa už pomerne slušnú dobu darí držať vysoké predajné čísla a má stabilnú pozíciu na európskych trhoch. Čo sa však stane, ak sa Golf, tak ako ho poznáme, už nikdy viac vyrábať nebude? Podľa aktuálnych informácii sa nemecká automobilka už teraz pustila do práce na elektrickom nástupcovi.

VW Golf svojim kultom tak nejak nemožno zničiť. To si asi povedali aj vedúci predstavitelia značky Volkswagen, keďže sa rozhodli nepochovať názov Golf. Thomas Schäfer, CEO automobilky VW, potvrdil na autosalóne v Los Angeles, že Golf a GTI pravdepodobne prežijú. Aj napriek tomu, že sa Volkswagen rozhodol ísť cestou rodiny ID, spomínané dve označenia modelov sa budú aj naďalej vyskytovať v portfóliu značky.

ID.3 a ID.Golf bok po boku

Aktuálna ôsma generácia modelu VW Golf je poslednou, ktorá má pod kapotou spaľovací motor. Častokrát sa spomínal práve model VW ID.3 ako priamy elektrický nástupca Golfu. Podľa slov Thomasa Schäfera tu však Golf zostane s nami aj v elektrickej podobe. Bez ohľadu na prerod modelu Golf do sveta elektromobility nedochádza k ohrozeniu modelu ID.3. Schäfer vysvetľuje možnosť existencie oboch modelov veľmi jasne. Model ID.3 nikdy nemal plniť úlohu elektrickej náhrady modelu Golf. Model ID.3 prináša elektrickú náhradu pre model Golf Plus.

Dočkáme sa tak pravdepodobne elektrického modelu, ktorý si ponesie názov ID.Golf. Schäfer zdôvodnil takéto označenie napríklad na modeli ID.Buzz. Podotkol, že nie je pravidlom, že nové modely rodiny ID. musia mať za týmto označením číslo. Predpokladá sa, že práve ID.Golf sa stane priamym elektrickým nástupcom modelu Golf, ako ho poznáme dnes.

Golf GTI Mk8
Nová platforma a príchod koncom dekády

Pre fanúšikov tohto modelu má Volkswagen možno aj pozitívnu správu. Svoje miesto v hierarchii značky by si mal model Golf nájsť medzi modelmi ID.2 a ID.3. To znamená, že aj cenovka nového, elektrického Golfu by sa mohla dostať na nižšie cifry. Aktuálna ôsma generácia sa pravdepodobne svojho nástupcu dočká na prelome rokov 2027-28. Vývoj tak môže prebehnúť v relatívne príjemnom tempe. Predpokladá sa, že do príchodu modelu ID.Golf sa zmení aj platforma z aktuálnej MEB na novú platformu s označením SSP.

VW predstavil najsilnejší Golf R všetkých čias, Akrapovič v ňom nechýba 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPonuka aj dopyt po najžiadanejších jazdených autách na zimu opäť rastie
Nasledujúci článokPorsche 911 GT2 RS prešlo solídnou úpravou od Manhartu