Domov Elektromobilita Manažéri tešte sa, už budúci rok príde VW ID.7

Manažéri tešte sa, už budúci rok príde VW ID.7

Volkswagen chystá jeden z najkrajších modelov svojej značky – ID.7. Mal by vyhovieť všetkým tým, ktorí ešte stále nezanevreli na karosériu typu kombi. Tento model sa hrdo zaradí do rodiny ID. a nemal by sa príliš líšiť od štúdií ID. Aero a ID. Space Vizzion.

Európska rodina rodiny ID. značky Volkswagen sa rozrastie o model ID.7. Aktuálne táto modelová línia elektrických vozidiel Volkswagen zahŕňa modely ID.3, ID.4, ID.5 a ID.Buzz. Nemecká automobilka však chce priniesť kompletnú flotilu elektrických vozidiel, a tak nesmie zabúdať ani na manažérske sedany a kombíky. Tieto modely vyhľadáva stále podstatná časť klientely Volkswagenu.

Manažéri sa môžu tešiť

Nemalo by trvať dlho a fanúšikovia spomínaných limuzín a kombi vozidiel sa dočkajú. Volkswagen totiž chce priniesť nové modely ID.7 už v priebehu rokov 2023 a 2024. Behom spomínaného obdobia dorazí model ID.7 Fastback, ktorý vychádza z konceptu ID.Aero. Následne by sa mal na rad dostať model ID.7 Shooting Brake, ktorý má základ v koncepte ID.Space Vizzion.

V tomto prípade by malo teda ísť o elektrické náhrady modelov Arteon a Arteon Shooting Brake. Čo sa týka dojazdu nového ID.7, mal by sa vyrovnať dojazdu modelov so spaľovacím motorom. Volkswagen tak chce priniesť elektromobily bez akýchkoľvek kompromisov.

Majestátny model

Model ID.7 Shooting Brake si určite nájde svojich fanúšikov na európskom trhu. Koncept ID.Space Vizzon by mal odovzdať takmer všetko aj produkčnému modelu a rozdiely budú minimálne. Koncept bol k videniu na výstave elektromobility v Prahe. To znamená, že verejnosť mala možnosť si prehliadnuť tento model aj naživo.

Koncept ID.Space Vizzion má skutočne veľkorysé rozmery. Jeho dĺžka dosahuje 4 959 mm, šírka 1 897 mm a výška 1 529 mm. Za veľmi smerodajný údaj pre komfort posádky môžeme považovať rázvor kolies a ten činí 2 965 mm. Tento rázvor dokonca prekonáva aj rázvor aktuálneho modelu Audi A6 Avant. Objem batožinového priestoru by mal dosiahnuť až 586 litrov.

Nesie odkaz Arteonu

Koncept dostal aj 22-palcové disky kolies, ktoré dokonale vypĺňajú priestor pod blatníkmi. Futuristický prvky zastupujú svietiace kľučky dverí a svetelné pruhy prepájajúce dvere a predný blatník. Na koncepte ID.Space Vizzion môžeme vidieť aj mnoho odkazov na aktuálnu vlajkovú loď Volkswagen Arteon. Medzi odkazy patrí napríklad mušľovitý tvar kapoty, ktorá siaha až po predné blatníky.

Vpredu má model kotúčové brzdy a vzadu sú k dispozícii iba tie bubnové. Automobil so zadným pohonom má elektromotor s výkonom 279 koní, respektíve 205 kW. Krútiaci moment sa zastavil na hodnote 550 Nm. Ak by ste si vybrali automobil s pohonom oboch náprav, vďaka ďalšiemu motoru umiestnenému na prednej náprave s výkonom 75 kW sa celkový systémový výkon zvýši na 250 kW.

Pomerne slušný dojazd

Dynamické parametre sú pomerne zaujímavé. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h potrvá „zadokolke“ 5,4 sekundy a „štvorkolke“ rovných 5 sekúnd. V roku 2019, keď sa tento koncept dostal na svetlo sveta, Volkswagen sľuboval dojazd na úrovni 570 km na jedno nabitie. Batériu s kapacitou 77 kWh by ste mohli nabíjať výkonom 150 kW. Dnes sa v prípade konceptu ID.Aero hovorí o dojazde 700 km a maximálnom výkone nabíjania na úrovni 200 kW.

Štúdia dostala trojramenný volant s dotykovými tlačidlami, o ktorých osude sa pravdepodobne už rozhodlo a Volkswagen ich nadobro odstráni zo svojich modelov. V interiéri nájdeme rovnako aj minimalistický displej pred vodičom a veľký stredový displej s 15,6-palcovou uhlopriečkou. Všetko v rámci interiéru by sa malo niesť v nádychu recyklovaných materiálov a ekologickej kože.

Už budúci rok

Volkswagen by tak mal priniesť model ID.7 Shooting Brake už v priebehu budúcoročnej jesene. Ceny sú zatiaľ hudbou budúcnosti, no predpokladá sa, že sa nebudú veľmi líšiť od modelov Arteon. Na ďalšie informácie si musíme ešte chvíľku počkať. Isté je, že Volkswagen chystá pomerne zaujímavú elektrickú alternatívu pre Arteon.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Kia Ceed 1,5 T-GDi GT-Line: univerzálna voľba
Nasledujúci článokMINI Aceman – elektrický crossover budúcnosti?

1 COMMENT

  1. […] Manažéri tešte sa, už budúci rok príde VW ID.7 […]

Comments are closed.