Domov News Volkswagen mení stratégiu, ich volant príde o…

Volkswagen mení stratégiu, ich volant príde o…

Volant modelov Volkswagen prejde podstatnými zmenami. Nemecký koncern sa rozhodol vypočuť sťažnosti svojich zákazníkov. Kritika priniesla zásadné zmeny volantov pre nové modely Volkswagen a dotykové plochy tam viac už nenájdete.

Volant v moderných automobiloch je pomerne komplikovanou vecou. A o dotykovom ovládaní na volante sa tiež už hovorilo dosť. No vyzerá to tak, že Volkswagen sa tak trošku prerátal. Thomas Schäfer, nemecký rodák sa dostal do automobilového priemyslu pred viac než 30 rokmi. Značnú časť jeho kariéry obetoval Daimleru. Až neskôr, v roku 2012 prešiel do Volkswagenu. Cez mnohé pozície na čelo Škody a následne aj na čelo samotného Volkswagenu.

volant

Čo s tým má šéf VW?

Práve tento človek by mohol vyučovať o podarenej architektúre predaja, výroby a dodávateľských štruktúr na nových, ale aj zabehnutých trhoch. Vizitkou jeho pracovitosti je aj plánovanie, respektíve logistika rozvoja medzinárodnej produkcie osobných a úžitkových vozidiel. Práve na všetky spomenuté skúsenosti môže Thomas Schäfer nadviazať v čele Volkswagenu, kde sa ocitol 1. júla tohto roku.

Pýtate sa, prečo sme sa dostali od témy dotykových plôch na volantoch smerom k zaujímavej kariére samotného šéfa automobilky VW? Nenecháme vás čakať na odpoveď príliš dlho a ideme rovno na vec. Samotný Thomas Schäfer sa pustil do svojej práce veľmi svedomito a ukázal svoje praktické uvažovanie v praxi. Schäfer tak vo svojom písomnom zhrnutí o ďalšom vývoji značky Volkswagen oznámil návrat k tlačidlovému ovládaniu na volante nových modelov.

thomas schäfer šéf škoda

Racionálne zmýšľanie vyhralo

Zrušenie dotykových plôch na volantoch ukazuje, ako veľmi vníma samotná značka kritiku od svojich zákazníkov a bežných užívateľov. Treba však povedať, že v kuloároch sa šepká, že dotykové ovládanie vadilo aj niektorým z vplyvných funkcionárov VW. Schäfer to okomentoval nasledovne: „Vylepšujeme naše portfólio i dizajn a vytvárame novú jednoduchosť ovládania našich vozidiel. Napríklad tlačidlový volant. To je to, čo zákazníci od VW chcú.“

Riešenie s dotykovými plochami na volante sa aktuálne javí ako veľmi nepraktické. Aj napriek integrácii množstva funkcií, užívateľom chýbala haptická odozva ku konkrétnym operáciám. Staré dobré tlačidlá alebo otočné ovládače sa opätovne ukazujú ako najlepším možným riešením. Minimálne toto sa ozýva z tých najvyšších poschodí VW.

volant

Koniec dotykových plôch?

Niečo podobné už urobila aj japonská Honda. Tá v podobnom štýle opúšťa takéto ovládanie na volante. Ani jeden z výrobcov zatiaľ nepriniesol informáciu o možnom návrate tlačidiel aj na palubnú dosku. Trend dotykových plôch a obrazoviek tak možno nepotrvá až tak dlho a k iniciatíve VW sa možno časom pridá aj viacero značiek. Počkáme a uvidíme. 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSen jachtára z Monaka – Bentley Continental Mulliner Riviera Collection
Nasledujúci článokZeekr 009 – ďalší čínsky mimozemšťan na ceste do Európy?