Domov News Nový VW Golf 2024 sa blíži. Čo o ňom zatiaľ vieme?

Nový VW Golf 2024 sa blíži. Čo o ňom zatiaľ vieme?

VW Golf 2024
Zdroj: Motor1

Pravdepodobne posledný VW Golf v podobe, v akej ho poznáme dnes, príde už o pár mesiacov. Toto o chystanej novinke zatiaľ poznáme.

Golf je jedno z najikonickejších a najpredávanejších vozidiel všetkých čias. Debutoval v roku 1974, pričom aktuálne máme na trhu už jeho ôsmu generáciu. Tá sa ukázala svetu už pred 4 rokmi a preto nastal pravý čas na omladzovaciu kúru. Faceliftom, ktorý by mal byť podľa predbežných informácií pomerne rozsiahli, bude chcieť Volkswagen udržať záujem o ich bestseller. Malo by ísť navyše aj o posledný Golf so spaľovacím motorom, nová generácia by totiž mala byť už len elektrická.

Ako bude vyzerať?

Otázka, na ktorú nepoznáme jednoznačnú odpoveď. Revolúciu v dizajne síce neočakávame, no nejaké zmeny modernizácia predsa len prinesie. Jednou z nich by mali byť štíhlejšie LED svetlomety s osvetlenými pásmi, ktoré sa tiahnu smerom k znaku vozidla. Spodná časť prednej masky by mala dostať menšiu mriežku chladiča a tiež sa očakáva, že VW predstaví aj nové dizajny kolies a farby exteriéru. Na základe neoficiálnych informácií a špionážnych záberov z testovania si portál Motor1 pripravil veľmi podarený render možného vzhľadu Golfu 2024.

VW Golf 2024
Zdroj: Motor1
Zdroj: Motor1
A čo interiér?

Kabína nového Golfu by mala dostať aktualizovaný digitálny prístrojový štít a veľkú centrálnu obrazovku infotainmentu, ktorá môže mať až 12 palcov. Tiež sa očakáva, že novinka bude využívať prepracovanejší softvér. Ďalšie zmeny interiéru sú nateraz otázne a budeme si musieť počkať až na oficiálnu premiéru.

Zdroj: Motor1

Čo sa týka motorizácií, na výber budú mild-hybridné varianty s výkonmi 81 kW (110 k) a 110 kW (150 k). K dispozícii však bude aj plug-in hybrid GTE, ktorý možno dostane vyšší výkon a prepracovanú batériu pre dlhší elektrický dojazd. Naftové varianty budú zahŕňať 2,0-litrový turbodiesel s výkonmi 85 kW (115 k), 110 kW (150 k) a 147 kW (200 k) vo verzii GTD. Chýbať nebudú ani športové varianty GTI a R, ktoré bude aj naďalej poháňať 2,0-litrový benzínový 4-valec. Neoficiálne správy navyše tvrdia, že nový Golf bude v Európe k dispozícii už len s automatickou prevodovkou. Uvidíme, či sa tieto fámy aj skutočne potvrdia.

Koľko bude nový Golf stáť?

V súčasnosti na našom trhu začína cena Golfu na sume 22 990 eur. Ak však hovoríme o vrcholnom variante R, ten štartuje na hodnote až 50 490 eur. Nebude žiadnym prekvapením, ak modernizovaný model bude o niekoľko tisíc eur drahší. Na trh by sa mal dostať s modelovým rokom 2024, no svetová premiéra by sa mohla odohrať ešte koncom tohto roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 13

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1
Predchádzajúci článokŠpecialisti z autorizovaných zastúpení Škoda na Slovensku patria k najlepším na svete
Nasledujúci článokSci-fi realitou, BMW vyvinulo head-up okuliare

1 COMMENT

Comments are closed.