startstop

Priestor Sharanu, luxus Mercedesu. Forthing U-Tour prekvapí cenou

Foto: Karol Gajdoš

Na Slovensku je v predaji ďalšie čínske vozidlo. To vstupuje do segmentu MPV, ktorý je v Európe takmer mŕtvy. U-Tour však zaujme priestranným interiérom, luxusným spracovaním a veľmi zaujímavou cenou.

Volkswagen Sharan či Seat Alhambra boli kedysi obľúbené vozidlá hláv rodín či živnostníkov. Koncern Volkswagen sa však rozhodol dobrovoľne tento segment opustiť a vytvoriť tak priestor konkurencii, ktorá tento raz prichádza z Číny. Najhorúcejšiu novinku na slovenskom trhu Forthing U-Tour sme mali možnosť aj krátko vyskúšať.

Foto: Karol Gajdoš

Vozidlo zaujme dizajnom. Spredu trochu pripomína vozidlá značky Lexus. V noci je pekným detailom osvetlené logo. Podobne ako kedysi Opel Zafira, ani U-Tour nemá posuvné bočné dvere, ale dvere, ktoré sa otvárajú klasicky. Otvárajú priestor do naozaj priestrannej a remeselne kvalitne spracovanej kabíny. Sedadlá sú koncipované v usporiadaní 2+2+3. V prostrednom rade sedadiel sa tak cestuje naozaj kráľovsky. Sedadlá sú tu vyhrievané i klimatizované a môžu sa elektricky posúvať nielen vpred a vzad ale aj do boku. Cestujúci si ich tak môžu sami nastaviť tak, aby mali dostatočný komfort v oblasti ramien, resp. aby ostatným pasažierom uľahčili prístup do tretieho radu, kam sa nastupuje medzerou medzi dvoma sedadlami v strednom rade.

Pasažierov obklopuje všadeprítomná koža a drevené dekorácie. Výrobca mal úžasný cit pre detail, čo je vidieť napríklad na stolčekoch na operadlách predných sedadiel. Tie sú vyrobené z masívneho hliníka a materiálu príjemného na dotyk, žiadny lacný plast tu nenájdete.

Foto: Karol Gajdoš
Jedna výbava so všetkým dôležitým

K dispozícii je na Slovensku prakticky len jedna verzia v plnej výbave. Priplatiť sa dá iba za metalickú farbu karosérie (690 €), inak svoju peňaženku už trápiť nemusíte. Cena Forthing U-Tour je stanovená na sumu 32.990 €. Automobil je vybavený napríklad LED svetlometmi vpredu aj vzadu, 18-palcovými kolesami, 360-stupňovou parkovacou kamerou, bezkľúčovým vstupom a štartovaním, asistentom jazdy v jazdnom pruhu, upozornením pri otváraní dverí, panoramatickou strechou, automatickou jednozónovou klimatizáciou, tempomatom, elektrickým otváraním dverí batožinového priestoru, 6 airbagmi alebo virtuálnym kokpitom.

Vonkajšie rozmery vozidla sú 4850 x 1900 x 1715 mm, rázvor je dlhý 2900 mm. O pohon sa stará preplňovaný benzínový štvorvalec s objemom 1,5 litra, ktorý je skombinovaný so 7-stupňovou automatickou prevodovkou.

Exit mobile version