Domov News Priestor Sharanu, luxus Mercedesu. Forthing U-Tour prekvapí cenou

Priestor Sharanu, luxus Mercedesu. Forthing U-Tour prekvapí cenou

Foto: Karol Gajdoš

Na Slovensku je v predaji ďalšie čínske vozidlo. To vstupuje do segmentu MPV, ktorý je v Európe takmer mŕtvy. U-Tour však zaujme priestranným interiérom, luxusným spracovaním a veľmi zaujímavou cenou.

Volkswagen Sharan či Seat Alhambra boli kedysi obľúbené vozidlá hláv rodín či živnostníkov. Koncern Volkswagen sa však rozhodol dobrovoľne tento segment opustiť a vytvoriť tak priestor konkurencii, ktorá tento raz prichádza z Číny. Najhorúcejšiu novinku na slovenskom trhu Forthing U-Tour sme mali možnosť aj krátko vyskúšať.

Forthing U-Tour
Foto: Karol Gajdoš

Vozidlo zaujme dizajnom. Spredu trochu pripomína vozidlá značky Lexus. V noci je pekným detailom osvetlené logo. Podobne ako kedysi Opel Zafira, ani U-Tour nemá posuvné bočné dvere, ale dvere, ktoré sa otvárajú klasicky. Otvárajú priestor do naozaj priestrannej a remeselne kvalitne spracovanej kabíny. Sedadlá sú koncipované v usporiadaní 2+2+3. V prostrednom rade sedadiel sa tak cestuje naozaj kráľovsky. Sedadlá sú tu vyhrievané i klimatizované a môžu sa elektricky posúvať nielen vpred a vzad ale aj do boku. Cestujúci si ich tak môžu sami nastaviť tak, aby mali dostatočný komfort v oblasti ramien, resp. aby ostatným pasažierom uľahčili prístup do tretieho radu, kam sa nastupuje medzerou medzi dvoma sedadlami v strednom rade.

Pasažierov obklopuje všadeprítomná koža a drevené dekorácie. Výrobca mal úžasný cit pre detail, čo je vidieť napríklad na stolčekoch na operadlách predných sedadiel. Tie sú vyrobené z masívneho hliníka a materiálu príjemného na dotyk, žiadny lacný plast tu nenájdete.

Forthing U-Tour
Foto: Karol Gajdoš
Jedna výbava so všetkým dôležitým

K dispozícii je na Slovensku prakticky len jedna verzia v plnej výbave. Priplatiť sa dá iba za metalickú farbu karosérie (690 €), inak svoju peňaženku už trápiť nemusíte. Cena Forthing U-Tour je stanovená na sumu 32.990 €. Automobil je vybavený napríklad LED svetlometmi vpredu aj vzadu, 18-palcovými kolesami, 360-stupňovou parkovacou kamerou, bezkľúčovým vstupom a štartovaním, asistentom jazdy v jazdnom pruhu, upozornením pri otváraní dverí, panoramatickou strechou, automatickou jednozónovou klimatizáciou, tempomatom, elektrickým otváraním dverí batožinového priestoru, 6 airbagmi alebo virtuálnym kokpitom.

Vonkajšie rozmery vozidla sú 4850 x 1900 x 1715 mm, rázvor je dlhý 2900 mm. O pohon sa stará preplňovaný benzínový štvorvalec s objemom 1,5 litra, ktorý je skombinovaný so 7-stupňovou automatickou prevodovkou.

https://www.instagram.com/reel/CyB1sACrNap/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 116

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJstartstop.sk
Predchádzajúci článokZa rozšafnosť politikov opäť zaplatíme. Vlastníctvo auta sa môže predražiť
Nasledujúci článokCadillac hlási návrat do Európy

1 COMMENT

Comments are closed.