startstop

Ak by bola Nokia 3310 auto, vyzerala by presne takto

V bezpečnosti a odolnosti čínske automobily už vďaka spolupráci so svetovými automobilkami rozhodne nezaostávajú. Svedčí o tom napríklad aj automobil pochádzajúci z koncernu Geely, ktorého súčasťou je aj švédska značka Volvo, povestná výrobou mimoriadne bezpečných vozidiel. Pozrite sa, čomu všetkému odolá Lynk & Co 01 a napriek tomu s ním vodič dokáže odísť bez odťahovky.

Lynk & Co 01 je kompaktné SUV vyrábané od roku 2017. Postavené je na modulárnej platforme CMA (Compact Modular Architecture), ktorú zdieľa s inými modelmi z koncernu Geely či značkou Volvo. Táto platforma je flexibilná a umožňuje zástavbu rôznych pohonných jednotiek a technických konfigurácií. Na rovnakej platforme stojí napríklad aj Volvo XC40. Predáva sa s benzínovým trojvalcom a štvorvalcom, ale na európskom trhu je vozidlo dostupné len ako hybrid a plug-in hybrid.

Lynk & Co 01

Autá Lynk & Co sú navrhnuté a skonštruované v rodnom meste vo švédskom Göteborgu. Mnoho vedúcich pracovníkov pochádza z Volva a autá takisto používajú jeho technológie. Nečudo teda, že toto SUV je tak odolné. Napriek tomu, že naň spadne lodný kontajner, narazia doň dva automobily súčasne, vybuchne pod ním granát a prejde cez tehlovú stenu, je síce poriadne zdeformované, ale stále pojazdné.

Exit mobile version