Domov News Volvo neštandardne odhalilo faceliftovaný model XC40! Takto vyzerá

Volvo neštandardne odhalilo faceliftovaný model XC40! Takto vyzerá

Na svetlo sveta unikla faceliftovaná verzia populárneho SUV Volvo XC40. Volvo to síce ešte nestihlo úplne oficiálne oznámiť, namiesto masívnej tlačovej kampane Volvo v tichosti zverejnilo obrázky nového auta spolu s väčšinou jeho špecifikácií na online konfigurátore.

Volvo XC40 pod svojou kapotou ponúkne mild-hybridný benzínový variant ale aj plug-in hybridný model. Dočkajú sa aj fanúšikovia čisto elektrického pohonného ústrojenstva. Pre faceliftované XC40 je na výber široká škála motorov. Najlacnejšou možnosťou je 1,5-litrový benzínový trojvalec s výkonom 127 k, ktorý je dostupný len s najzákladnejšou špecifikáciou. Bez ohľadu na pohonné ústrojenstvo je však zostava SUV rozdelená do troch špecifikácií s názvom Core, Plus a Ultimate.

Nie každá špecifikácia však bude k dispozícii okamžite – na niektoré varianty v ponuke SUV sa čaká až deväť mesiacov. Všetky elektrické varianty aktualizovaného modelu XC40 sa napríklad dostanú k zákazníkom až na konca roka.

Poďme pekne po poriadku

Volvo tiež predstaví ešte najzákladnejší model základnej úrovne s názvom XC40 Start. Stane sa tak v momente keď faceliftovaný model vôjde na trh. Jeho počiatočná cena by mala atakovať nižšie cifry a pod kapotu dostane iba 1,5-litrový benzínový trojvalec s výkonom 127 koní a manuálnou prevodovkou.

Štandardná výbava aktuálneho najlacnejšieho variantu XC40 Core zahŕňa 18-palcové zliatinové disky, LED svetlomety, strieborné strešné lyžiny, zadné parkovacie senzory a automatické stierače. Vo vnútri dostanú kupujúci aj dvojzónovú klimatizáciu, bezdrôtovú nabíjačku smartfónov, deväťpalcový infotainment systém a 12-palcový digitálny prístrojový panel.

Keďže ide o Volvo, je tu aj celý rad štandardnej bezpečnostnej výbavy. Kupujúci získajú tempomat, asistent udržiavania v jazdnom pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek, nastaviteľný obmedzovač rýchlosti a systém, ktorý pomáha predchádzať čelnej nehode vozidla automatickým riadením vozidla mimo protiidúcej premávky.

Na svoje si prídu aj náročnejší

Model XC40 Plus začne na vyššej cene ale ponúkne bohatšiu výbavu. Kupujúci dostanú 18-palcové zliatinové disky s diamantovým rezom, lesklé čierne strešné lišty, elektricky ovládané dvere batožinového priestoru, predné a zadné parkovacie senzory, zadnú parkovaciu kameru a automaticky sklopné a vyhrievané spätné zrkadlá.

Kabína je tiež o niečo pohodlnejšia. Záujemcovia dostanú vyhrievaný volant, vyhrievané sedadlá, systém čistenia vzduchu s jemnejším peľovým filtrom a systém Volvo Parking Climate. Tento systém vháňa vzduch do auta zvonku aj 15 minút po tom, ako bol motor vypnutý. Ide o to, aby sa v kabíne udržala príjemná teplota.

To najlepšie v ponuke

Špičkový model XC40 Ultimate zahŕňa vylepšenia oproti modelu Plus. Patrí sem sada 19-palcových zliatinových kolies, svetlomety Volvo Pixel LED s ostrekovačmi, predné hmlové svetlá LED a vylepšený alarm a imobilizér. Kupujúci dostanú vo vnútri ešte viac vybavenia. Štandardná sada teraz obsahuje 360-stupňovú parkovaciu kameru, vyhrievané predné a zadné sedadlá. Rovnako tak v tomto stupni výbavy dostanete elektricky nastaviteľné sedadlo spolujazdca a prémiový stereo systém Harman Kardon so subwooferom v priestore pre rezervné koleso.

Poloautonómny jazdný režim spoločnosti Volvo, Pilot Assist, sa tiež objavuje vo vrcholnej verzii modelu XC40. Režim umožňuje vodičom ručne ovládať riadenie, plyn a brzdy. Samozrejme za predpokladu, že dohliadajú na to, čo sa deje okolo vozidla. Systém dokáže vozidlo dokonca úplne zastaviť a sám neskôr pokračovať v jazde.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokMonštrum, ktoré u nás nemá šancu! To je Hennessey VelociRaptor 600
Nasledujúci článokVodiči pozor! Petržalka bude po novom, okrem vrakov odťahovať aj zle stojace autá