Domov News Volvo aktuálne testuje vlastný, nový systém autonómneho riadenia Ride Pilot

Volvo aktuálne testuje vlastný, nový systém autonómneho riadenia Ride Pilot

Volvo chystá mnohé novinky a pripravuje úplne nové elektrické SUV XC90. Uvedenie modelu na trh plánuje koncom tohto roka. A práve tento nový model sa rozhodli vybaviť funkciou autonómneho riadenia bez dozoru s názvom Ride Pilot.

Systém v súčasnosti prechádza testovaním a s potrebnými vládnymi a bezpečnostnými schváleniami umožní vodičom čítať knihu alebo odpočívať počas jazdy auta na miesto určenia. Spoločnosť tvrdí, že keď autonómna jazda dostane povolenie, vaše Volvo preberie plnú zodpovednosť za riadenie a ponúkne vodičovi pohodlie, pokoj a oddych.

Softvér Ride Pilot sa vyvíja v spolupráci s odborníkmi na softvér pre autonómne riadenie Zenseact. Na tomto systéme sa podieľajú spolu so spoločnosťou Luminar, ktorá vyrába rôzne druhy senzorov. Nové Volvo XC90 dostane viacero senzorov, ktoré umožnia autonómnu jazdu s piatimi radarmi, ôsmimi kamerami a 16 ultrazvukovými senzormi. Umožnia aj konzistentné bezdrôtové aktualizácie, ktoré časom vylepšia Ride Pilot tak, aby ponúkal maximálne pohodlie a bezpečnosť.

Nič sa nedostane von bez testovania

Volvo zdôrazňuje, že Ride Pilot spustí až po overení jeho bezpečnosti rozsiahlym testovaním a po získaní požadovaných schválení. Keď sa to podarí, firma plánuje najskôr uviesť na trh Ride Pilot v Kalifornii. Tam majú dopravné podmienky a vládne predpisy priaznivé pre autá s vlastným riadením. Ride Pilot uvedú na ďalšie trhy neskôr, presné časovanie však ešte nemáme k dispozícii. Systém sa testuje na švédskych cestách a údaje sa zhromažďujú od spoločností Volvo v USA a v Európe, aby sa uľahčil jeho vývoj. Volvo dbá na starostlivé testovanie aby na trh vypustilo úplne dokonalý produkt, ktorý bude spĺňať všetky potrebné nariadenia.

Keď príde tento nový systém Ride Pilot koncom roka 2022, nové XC90 bude dostupné v plne elektrickom alebo hybridnom a benzínovom prevedení. Vtedy bude jazdiť na platforme SPA2 novej generácie značky Volvo. Očakáva sa, že nové auto prevezme evolučný dizajn oproti súčasnému modelu. Generálny riaditeľ Volvo Hakan Samuelsson už stihol informovať, že cena pre možnosť autonómneho riadenia XC90 zatiaľ nebude prezentovaná.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokJe to oficiálne! Americká automobilka Lucid prichádza do Európy. Poznáme už aj ceny
Nasledujúci článokCitroën C5 Aircross prechádza modernizáciou. Najvýraznejšie zmeny sa udiali vpredu