Slávnostná premiéra úplne nového SUV Audi Q8 má prebehnúť o pár hodín, my vám však prvé snímky novinky môžeme ukázať už v predstihu!

Prečo však Ingolstadtská automobilka prichádza s menej praktickejším SUV, keď v ich portfóliu figuruje model Q7? Odpoveď je veľmi jednoduchá. Audi tak reaguje na úspešné konkurenčné automobilky a ich modely, menovite BMW X6Mercedes GLE Coupé. Oba modely skôr vsádzajú na svoj extravagantný dizajn, než na miesto batožinového priestoru.

Oficiálne predstavenie je prichystané na dnešný deň 5.6.2018 a keďže Čína hrá významnú úlohu už takmer všade, nemôže vás prekvapiť, že koncern Volkswagen a jeho dcérska spoločnosť si za miesto premiéry Šen-Čen, ktorý susedí s Hong-Kongom.

Nemusí sa nejak zdôrazňovať, že model Q7 bude odteraz ešte viac orientovaný na rodinné potreby a novinka Q8 bude chcieť osloviť ten typ zákazníkov, ktorí uprednostnia skôr agresívnejšie tvary a pokiaľ chceme hovoriť o spojení SUV a športovej jazde, práve pre takýchto ľudí je tento model ako stvorený. Q8 bude disponovať objemom 605 litrov v batožinovom priestore, po sklopení zadných sedačiek sa však objem zväčší na 1755 litrov.

To, že to evidentne aj v Audi myslia vážne s touto myšlienkou dokazuje aj viac nápadný dizajn oproti staršiemu bratovi Q7. Q8-čka dostala výraznejšiu jednodielnu masku chladiča s kontrastným lemovaním, taktiež výraznejšie lemovanie, kompletne odlišné predné a zadné svetlomety. Akousi výnimkou by mohli byť kryty vonkajších spätných zrkadiel. Okrem nich totiž tieto modely nemajú nič spoločné.

Na oficiálne parametre si budeme musieť počkať do slávnostnej premiéry, no je jasné, že auto stojí na platforme MLB Evo, ktorá je spoločná pre všetky koncernové SUV. Spočiatku by sa mal využívať dieselový trojliter s výkonom 210 kW. Neskôr má dôjsť aj slabšia verzia. Chýbať nebude ani trojlitrový „benziňák“osemvalcový dieselový štvorliter. Dá sa tvrdiť, že motorová paleta kopíruje Volkswagen Touareg.

Audi Q8 sa v Európe objaví až na jeseň. Pokiaľ vám tieto informácie nestačili, určite ich doplníme, keď budú oficiálne dostupné.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokIdú do módy motorky na elektrinu ?
Nasledujúci článokHyundai predstavuje modernizovaný Tucson. Má priniesť naftový mild-hybrid!