Facelift Audi A4 nepriniesol nič prevratné, presne podľa očakávaní. To ale neznamená, že by sme mu nemali venovať pozornosť. 🙂

Modernizácia je neoddeliteľnou súčasťou životného cyklu každého automobilu. V Ingolstadte je aktuálne v kurze facelift Audi A4 generácie B9. No udialo sa tak málo zmien, že aj pozorné oko automobilového fanúšika bude mať problém nájsť rozdiely. Facelift sedanu a kombi verzie, ktorú v Audi nazývajú Avant, prebehol simultánne.

Modernizácia z pohľadu dizajnu sa vyznačuje naozaj len malými zmenami, medzi ktoré patrí napríklad maska S Line s 3D lamelami, či “inovatívny” spôsob od Audi, ako zakryť výfukové koncovky v zadnom nárazníku. Tie boli doteraz klasické okrúhle, no po novom sa v zadnom nárazníku uhniezdili falošné, no štýlovejšie hranaté “koncovky”. Iný je taktiež aj difúzor.

Novinkou je okrem toho aj balík S Line Competition s novou modrou farbou či spojlermi pre kombík a sedan. Súčasťou balíka je aj logo Audi v spodnej časti zadných dverí, červeno-lakované brzdy, LED svetlá, 19″ kolesá Audi Sport, či športový podvozok. V interiéri sa zasa paket vyznačuje čiastočne kožené športové sedačky a trojramenný volant.

 

Motory

Paleta motorov by sa nemala meniť. V súčasnosti sú v Audi A4 k dispozícii benzínové motory TFSI od základnej 1,4 so 110 kW (150 k) až po 2,0 v dvoch výkonových variantoch 140 a 185 kW (190 a 252 k). Novinkou ale bude 1,5-litrová TFSI. Ponuka naftových motorov sa začína na dvojlitri s výkonom 110 a 140 kW (150 a 190 koní). Vrcholom je je 3,0-litrové šesťvalcové TDI s mierne navýšeým výkonom na 170, respektíve 210 kW (231 alebo 286 k). Motory sú k dispozícii s pohonom všetkých kolies, ako aj s automatickými prevodovkami S-Tronic, Tiptronic, respektíve s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou.

Prvýkrát by mal byť k dispozícii aj plug-in hybrid: elektromotor bude pravdepodobne skombinovaný s benzínovým dvojlitrom s výkonom 140 kW (190 k) alebo s novinkou 1,5 TFSI. V čisto elektrickom móde by mala A4 prejsť 65 kilometrov.

Ak máte v pláne zaobstarať si A4 a facelift vás zaujal, radšej si počkajte na tretí štvrťrok tohto roka. Avšak smutná správa: ceny pravdepodobne o čosi narastú. Podľa nemeckého auto motor und sport by ale nárast ceny mal byť radovo v stovkách eur.

Zdroje: auto.cz | audistartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNa autosalóne v Moskve bude odhalená nečakaná novinka: Renault SUV Coupe na spôsob X6!
Nasledujúci článokJe praktickejšie SUV alebo MPV?