Inovatívna pop-up výstava na oslavu predbežného uvedenia crossoveru Lexus UX, ktorý bude debutovať v Európe začiatkom roka 2019 s názvom UX Art Space by Lexus ukazuje nový crossover značky zvnútra. Výstavu majú na svedomí umelci Inês Zenha a Bence Magyarlaki spolu s Carolinou Grau, nezávislou kurátorkou a odborníčkou na súčasné umenie. Výstava bude otvorená pre verejnosť od 29. júna do 15. septembra v Lisabone.

Lexus si zvolil Lisabon ako hostiteľské mesto pre svoju pop-up výstavu pod názvom UX Art Space by Lexus, ktorá ilustruje ambíciu značky Lexus presiahnuť hranice automobilového priemyslu ako značka luxusného životného štýlu.

V galérii sa okrem vystaveného prototypu nového modelu Lexus UX predstavia aj pôsobivé umelecké diela začínajúcich umelcov, Inês ZenhaBence Magyarlaki, ktorých spoločnosť Lexus vyzvala, aby dekonštruovali nový model UX a predstavili vlastnú interpretáciu jej nového crossoveru.

Natxo Checa, zakladateľ, riaditeľ, kurátor a producent Galérie Zé dos Bois (ZDB), bude mať na starosti výkonnú produkciu výstavy „UX Art Space“, spolu s Carolinou Grau, nezávislou kurátorkou a odborníčkou na súčasné umenie, ktorá má bohaté skúsenosti v oblasti medzinárodných podujatí a výstav.

„Z Lisabonu sa stáva tvorivé a kultúrne centrum, takže ponúka dokonalú kulisu pre prezentáciu nášho nového crossoveru UX v inovatívnom, umeleckom prostredí,“ hovorí Pascal Ruch, šéf spoločnosti Lexus Europe. „Výstava ‚UX Art Space by Lexus‛ ponúka návštevníkom príležitosť ponoriť sa do sveta značky Lexus a zdieľať s nami našu vášeň pre kreatívny dizajn a inovatívne technológie.“

Výstava UX Art Space by Lexus harmonicky spája vozidlo a umelecké dielo,“ hovorí Carolina Grau. „Táto výstava prenesie návštevníkov a zapojí do vnímania ich emócie pomocou abstrakcie a dekonštrukcie, pričom vytvára umelecké vyjadrenie pohybu, zvuku, tvaru a palety farieb, ktoré stelesňujú pravý Lexus.“

VÝSTAVA „UX ART SPACE BY LEXUS“

Adresa: Largo dos Stephens 5, štvrť Cais Sodré, Lisabon

Otvorené: 29. júna – 15. septembra 2018, pondelok – sobota, 12:00 – 20:00

Vstup voľný

 Zdroje: Lexus | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokManhart MH5 700 – zvýšený výkon a nové karbónové časti.
Nasledujúci článokAudi e-tron ako prvé sériové auto dostane kamery namiesto spätných zrkadiel!