Mladoboleslavská automobilka prišla s novinkou: hoci ju oficiálne predstaví až na autosalóne v Paríži v októbri 2018, fotografie zverejnila, ako je zvykom, už teraz. Novinkou je Karoq Scout, teda robustnejší variant kompaktného SUV z Čiech. Po vzore starších bratov s prívlastkom Scout aj Karoq dostane okrem oplastovania štandardne aj pohon 4×4.

Automobilka z Mladej Boleslavi vidí svoje kompaktné SUV aj v teréne. A preto sa aj Karoq dočkal oplastovaného variantu s pohonom všetkých kolies v základnej výbave, ktorému v Škodovke hovoria Scout. Podľa automobilky sa nový Karoq Scout bude cítiť doma ako v meste, tak aj mimo spevnenej komunikácie. Karoq tak pribudne do Scout rodiny, kde tróni Octavia a nedávny prírastok Kodiaq. Štandardom okrem pohonu všetkých kolies bude aj paket pre zlé cesty, vďaka ktorým bude Karoq Scout pripravený aj na náročnejšie výlety.

Motorizácie

Ako sme už písali v úvode, Karoq Scout sa bude štandardne dodávať s pohonom všetkých kolies. Zákazníci si budú môcť zvoliť z jedného benzínového variantu a dvoch naftových. Zážihové motory bude zastupovať 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) v kombinácii so sedemstupňovou prevodovkou DSG. Pri naftových motoroch pôjde v oboch prípadoch známe motory 2,0 TDI s výkonom 110 kW (150 k), ktorý bude štandardne spojený s manuálnou šesťstupňovou prevodovku, za príplatok bude k dispozícii aj sedemstupňová dvojspojková prevodovka DSG. Poslednou možnosťou bude ten istý naftový motor, no v tomto prípade naladený na výkon 140 kW (190 k). Ten bude v štandarde spojený so sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG.

Exteriér

Karoq Scout spoznáte už na prvý pohľad. Od bežnej verzie ho budú odlišovať strieborné ochranné prvky karosérie, výrazné lemy blatníkov, plakety SCOUT na predných blatníkoch  a antracitovo čierne 18-palcové kolesá Braga z ľahkých zliatin s lešteným povrchom. Zákazníci si budú môcť alternatívne zvoliť aj antracitové 19-palcové kolesá Crater z ľahkých zliatin. V štandarde dostanete aj zadné sklá s vyšším stupňom tónovania Sun Set. V interiéri zasa upútajú pozornosť sedadlá s novými poťahmi a čierno-hnedými kontrastnými švami. Všetky sedadlá majú vyšitý nápis Scout. Sériovú výbavu verzie dopĺňajú multifunkčný kožený volant, pedále z nehrdzavejúcej ocele a diódové ambientné osvetlenie interiéru. Voliteľný bude virtuálny kokpit, či SmartLink+, ktorý umožňuje prístup k funkciám ŠKODA Media Command a online službám ŠKODA Connect.

Zdroje: Škoda | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-Benz podáva zvolávaciu akciu na triedu G. Dôvod je kuriózny
Nasledujúci článokNová Vitara je tu! Má byť bezpečnejšia a modernejšia