Automobilka s trojcípou hviezdou v znaku aktuálne testuje v premávke už štvrtú generáciu obľúbeného luxusného SUV triedy GLE, predtým známeho ako trieda M, respektíve ML. Väčšina špionážnych fotografií a videí pochádza z domovského mesta Mercedesu: Štuttgartu. Video, ktoré bolo len nedávno zverejnené na YouTube, zachytáva novú generáciu SUV, ktorá je zamaskovaná len približne na 10 % karosérie, konkrétne na svetlách a nárazníkoch.

Aj štvrtá generácia úspešného SUV sa bude riadiť aktuálnymi trendmi v oblasti dizajnu, ktorú propagujú ostatné modely značky Mercedes. Luxusná automobilka si nemôže dovoliť riskovať a prísť s extravagantným dizajnom, a preto od novej generácie nemôžeme očakávať žiadne dizajnérske výstrelky. Dominujú čisté línie, známe z aktuálnej generácie triedy GLE, no rozhodne nemôžeme hovoriť o nudnom dizajne. Karoséria bude postavená na tej istej platforme, označovanej ako MHA, ktorú bude využívať aj nová generácia väčšej triedy GLS, no v prípade GLE prešla mnohými úpravami.

Pri pohľade na bok prototypu zrejme nikomu neuniknú výrazne oblúky kolies, ktoré ale podľa Mercedesú nebudú len na parádu. Nová generácia GLE má totiž zvládnuť ťažší terén, ako kedykoľvek predtým. Podvozok Magic Body Control má dostať režim nazývaný Free Drive, vďaka ktorému sa bude môcť nové SUV dostať aj z nepríjemnej situácie, kedy kolesá zapadnú v hlbokom snehu, či piesku. Mercedes sa zrejme inšpiroval novou generáciou BMW X5. Aj GLE dostane terénny balík s terénnymi pneumatikami a dodatočným oplastovaním karosérie.

Očakáva sa, že v Spojených štátoch bude hrať prvé husle hybridná verzia GLE 450 s kombinovaným výkonom 367 koní, ktorý dosahuje radový šesťvalcový zážihový motor a malý elektromotor. V Európe zasa na dračku pravdepodobne pôjdu dieselové motorizácie- Šušká sa o najmenej dvoch šesťvalcových vznetových motoroch s výkonom do 340 koní. GLE tak pravdepodobne dostane motor s označením 400d, ktorý je v súčasnosti možné objednať k novej generácii CLS a k faceliftovanej triede S. Podľa všetkého bude Mercedes do tiredy GLE okrem šesťvalcov montovať aj štvorvalcové dvojlitre.

Mercedes Erlkönig GLE 2018/ 2019 W167 fast ohne Tarnung - almost without camouflage 4K SPY VIDEO

Zdroje: Autoevolution | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Škoda Octavia pravdepodobne dostane takmer 300 koní!
Nasledujúci článokHonda CR-V 5. generácie. Slovenské ceny oficiálne