Domov Doprava Návšteva pápeža: Prehľad všetkých dopravných obmedzení v Bratislave

Návšteva pápeža: Prehľad všetkých dopravných obmedzení v Bratislave

Vatican, Italy - September 3, 2016: Pope Francis on the new pope mobile, waving to the crowd of faithful gathered in St. Peter's Square, for the sanctification of Mother Teresa of Calcutta.

Hlava katolíckej cirkvi, Pápež František, príde na Slovensko a spolu s ním príde na rad aj množstvo dopravných obmedzení. Na Slovensku sa zdrží 4 dni a práve počas nich si treba dať pozor na úpravu dopravy v jednotlivých miestach jeho návštevy. Poďme sa spoločne pozrieť na jednotlivé obmedzenia.

Polícia priniesla informácie v spojení s návštevou pápeža Františka ešte minulý týždeň. V nedeľu 12.septembra bude niekoľko obmedzení práve v hlavnom meste. Zdržanie sa bude týkať hlavne diaľničného obchvatu D1 a rovnako aj diaľnice D2 v smere od Jaroviec. Rovnako obmedzenia sa dotknú aj okolia Horského parku, Mlynskej doliny a Starého mesta. Pápež sa zdrží na Slovensku 4 dni a okrem Bratislavy sa pozrie aj na východ našej republiky a vráti sa následne do Šaštína.

Zdroj: Bratislava – hlavné mesto SR
Tak pekne postupne

Nedeľa prinesie obmedzenia v Bratislave aj v okolí Letiska M.R.Štefánika od 12:00 do cca 16:00. Diaľnica D2 od Pečni po Most Lafranconi bude obmedzená od 15:00 do 16:00. V rovnakom čase aj nákladná doprava od hraničných priechodov Jarovce – Kittsee a Čunovo – Rajka. Následne od 15:30 do 16:30 budú obmedzenia na Ivánskej ceste, obchvate D1, D2, v Mlynskej doline, Patrónke, Brnianskej a Lesnej. Práve po tejto trase sa bude pápež presúvať.

Mesto Bratislava prinieslo informácie, že jednotlivé časy sa môžu meniť v súvislosti s priebehom návštevy pápeža Františka. Tieto uzatvorené úseky budú strážené Políciou SR a vodiči budú presmerovaní na náhradné trasy. Uzávera sa týka už spomínaných úsekov a obmedzenia budú trvať od 12.9. až do 15.9. 2021.

Pondelok

Na výraznejšie obmedzenia sa však treba pripraviť v pondelok 13.09.2021. Zmeny v doprave sú  avizované už od ôsmej ráno. Môže tak prísť k väčším komplikáciám na ceste do práce či do školy. Počítať tak treba s výraznejšími zdržaniami než obvykle.

Zdroj: Bratislava – hlavné mesto SR
Dotkne sa aj MHD

Na dopravné obmedzenia spojené s návštevou pápeža Františka reagoval aj Dopravný podnik Bratislava. Obmedzenia budú mať teda dopad aj na fungovanie hromadnej dopravy v meste. Tá bude prerušená alebo presmerovaná v spomínaných úsekoch počas doby obmedzení.

„Dopravný podnik robí maximum pre zachovanie dostupnosti MHD v rôznych častiach Bratislavy, no napriek tomu musia cestujúci počítať s predĺženými intervalmi medzi spojmi pri väčšine autobusových a trolejbusových liniek. O operatívne riadenie dopravy sa postará náš výborne skoordinovaný tím dopravného dispečingu, ktorý je pripravený spolupracovať so štátnou a mestskou políciou,“ dodal v tejto súvislosti Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB a.s.

Dbajte na pokyny

Jednotlivé dopravné obmedzenia budú ovplyvňovať dopravu nie len v hlavnom meste. Preto je potrebné počítať so zdržaniami v spomenutých časoch a obrniť sa dávkou trpezlivosti. Obmedzenia sa týkajú aj pracovných dní. Počas obmedzení tak Polícia aj verejnosť odporúčajú do spomínaných úsekov nejazdiť, ak to nie je nevyhnutné. Polícia preto apeluje na dodržiavanie pokynov.

Ich cieľom je zabezpečiť čo najväčšiu plynulosť dopravy v miestach obmedzení. Časy obmedzení sú orientačné a môžu sa upravovať podľa aktuálnej situácie. Nám neostáva nič iné, len si popriať pevné nervy a pokiaľ nemusíte, spomínaným úsekom sa radšej vyhnite.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDopravný podnik Bratislava
Predchádzajúci článokIAA Mníchov: VW ID.3 GTX mieri do výroby. Elektrický hot-hatch, ktorý bude stáť za to
Nasledujúci článokNDS začína s jesennou údržbou tunelov. Bude uzatvorených až osem z nich