Do garáže Ľubomíra Višňovského pribudol skvost v podobe 500 koní BMW M4 DTM Champion edition.

 

Daný model Mníchovskej automobilky je jediný z 200-kusovej limitovanej edície na Slovensku. Disponuje ohromným výkonom 368 kW (500 k) a krútiacim momentom 600 Nm.

„Je o mne známe, že k značke BMW mám dlhodobý a až citový vzťah. Kedysi som sa rekreačne venoval pretekom na okruhu v kategórii DTM, najvýkonnejšie modely M boli toho neodmysliteľnou súčasťou. Teraz si jazdu vychutnám na civilnom aute s technológiami a vlastnosťami pretekárskeho auta,“ povedal Ľubomír Višňovský.

BMW M4 DTM Champion Edition

V porovnaní so štandardným BMW M4 má táto limitovaná edícia zvýšený výkon o 51 kW (69 k) a krútiaci moment narástol o 50 Nm. Taktiež došlo k úprave pohonu a podvozku. Z uhlíkových kompozitov je vyrobená strecha, kapota motora, panel podopierajúci palubnú dosku a zadný difúzor. Športový výfukový systém dopĺňanú dva páry titánových koncoviek výfuku. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 3,8 s a maximálka je na úrovni 305 km/h.

Interiér aj exteriér vozidla je inšpirovaný vozidlami DTM. Táto limitovaná edícia sa dodáva výhradne v bielej farbe Alpine White. Vzhľad fóliových polepov je totožný s dizajnom pretekárskych vozidiel BMW Motorsport. Posádka vozidla si užije škrupinové karbónové sedadlá M Carbon.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTurbo Škoda 1.0 TSI Áno alebo Nie ?
Nasledujúci článokRenault Koleos k dispozícií už v septembri