Na potulkách internetom môžete naraziť na množstvo zaujímavých vecí. Jedným z nich je aj render auta, ktoré sa ale bohužiaľ zrejme nikdy nestane realitou. Škodu Scala RS má na svedomí nám už dobre známy grafik X-Tomi Design.

Volkswagen Golf GTI je síce ikonou hot hatchov, ale v posledných rokoch to ani zďaleka nemal jednoduché. Vzniká totiž nová trieda prvotriednych super-hot-hatchov, ktoré sa mu snažia ukradnúť zákazníkov. Nepriateľov nachádza dokonca aj vo vlastných radoch v podobe Seatu Leon Cupra. Do tohto segmentu sa dostávajú aj automobilky, o ktorých by sme to ešte pred pár rokmi vonkoncom nepovedali. Napríklad taký Hyundai i30 N, ktorý si získava srdcia motoristických novinárov po celom svete. No potom sú tu automobilky, ktoré nič také neponúkajú, hoci by mohli. Jednou z nich je aj česká Škoda. Pritom Scala RS znie naozaj sľubne!

Škoda ešte síce nepovedala posledné slovo o možnosti existencie modelu Scala RS (v Británii pod skratkou vRS kvôli copyrightom na skratku RS), no vzhľadom na aktuálnu situáciu na automobilovom trhu je veľmi nepravdepodobné, že by automobilka investovala do vývoja a výroby takého „zbytočného“ modelu. Zbytočného z pohľadu regulátorov, ktorých trápia výhradne produkované emisie. To však neodradilo známeho grafika ktorý si hovorí X-Tomi Design, aby svetu ukázal, ako by si Scalu RS predstavoval on. A my musíme uznať, že vyzerá naozaj dobre.

Dizanu dominuje typická RS modrá farba s čiernymi detailmi a veľké čierne kolesá, ktoré si obúva Octavia RS. Nesmie chýbať ani kultový odznak RS v maske. A hoci si od väčšej Octavie RS požičala nielen kolesá, ale aj predný nárazník, možno jej to pristane ešte viac ako väčšej sestre!

Ak v ríši snov ešte chvíľku ostaneme, zamyslime sa, čo by sa mohlo dostať pod kapotu Scaly RS. Ako prvý prichádza na um 2,0-litrový benzínový štvorvalec EA888, ktorý v Pole GTI produkuje 147 kW, teda rovných 200 koní. No riešením by mohla byť aj výkonná verzia 1,5-litrovej jednotky v kombinácii s určitým stupňom elektrifikácie…

Škoda Scala

My sme si očakávanú novinku Škodu Scala prezreli exkluzívne ešte pred svetovou premiérou. Pred pár týždňami sme vám priniesli jedinečné prvé dojmy z úplne nového modelu mladoboleslavskej automobilky.

Škoda Scala ako vôbec prvý model Škody, stojí na novej platforme koncernu, MQB A0. Túto platformu zdieľa spoločne s modelmi Seat Ibiza, Volkswagen Polo či Audi A1. V prípade Škody Scala boli však rozmery natiahnuté na úplné maximum, čo prinieslo množstvo vnútorného priestoru, vpredu ale aj vzadu. Objem batožinového priestoru je vôbec najväčší v triede!

Škoda Scala - Startstop.sk - PRVÉ DOJMY

Zdroje: Carthrottle | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokUnikli oficiálne fotografie novej Toyoty Supra ešte pred predstavením!
Nasledujúci článok8 nezvyčajných situácií zo sveta F1, ku ktorým došlo v uplynulej sezóne 2018