Domov Lifestyle Mercedes-Benz Edition 550 je nová zaujímavá limitka, ktorú u nás nenájdete

Mercedes-Benz Edition 550 je nová zaujímavá limitka, ktorú u nás nenájdete

Masívna a spoľahlivá V8 pod kapotou, luxusné doplnky ako exteriéru, tak aj interiéru a legenda s naozaj veľkým L.

Mercedes-Benz triedy G je etalón vo svojej triede a doslova žijúcou legendou na našich cestách. Trieda G je naozaj kusom železa na kolesách. Niekedy je škodou, že tieto autá skončia prevažne v mestskej džungli, namiesto tej skutočnej. Nemecká automobilka Mercedes si to samozrejme uvedomuje a svetu tak pripravila špeciálnu sériu dvesto exemplárov, ktoré budú určite zdobiť obálku nie jedného prestížneho mesta.

Noví majitelia si budú môcť zvoliť jeden z trojice zaujímavých lakov. Prvým je nenápadná šedá Arabian Grey, druhá je biela Moonlight White, ktorá je však novou farbou, ktorá prichádza do individualizačného portfólia Manufaktur. Pokiaľ sa radíte k odvážnejším, pozrite sa na sýtu červenú, Jupiter Red. Každá zo zmieňovaných možností na ceste určite vynikne a každý sa za ňou otočí. Unikátnej triede G určite dopomôžu aj lesklé exteriérové doplnky na lemoch blatníkov, na spodnej časti nárazníka, na spätných zrkadlách a na masívnom nezameniteľnom prednom ráme.

Nakoľko sa jedná o limitovanú edíciu, tak nový majiteľ si bude môcť interiér navrhnúť presne podľa seba. Na výber bude z množstva typov luxusného čalúnenia a prešívania. Obloženie ako palubnej dosky, tak aj dverí budete môcť zvoliť do karbónového prevedenia a samozrejmosťou bude nadštandardná bezpečnostná výbava. Najzásadnejším a najzaujímavejším prvkom bude rozhodne plaketa na madle pred spolujazdcom. Tá bude poukazovať na limitovanú edíciu vyrobených v počte 200 kusov. Samozrejme tam budete mať o ktorý presne kus z tejto limitky sa jedná. Finálne označenie tak bude XXX/200 Edition 550.

Ak sa do Mercedesových označení aspoň jakš-takš vyznáte, tak vám neuniklo číslo 550. Presne tak. Pod kapotou sa nachádza motorizácia 550, u nás známa ako G500. Pod kapotou tak nájdeme dvakrát prepĺňaný osemvalcový motor s maximálnym výkonom 310 kW / 421 koní a krútiacim momentom 610 Nm. Ak máte o túto limitku záujem, tak sa žiaľ musíte presťahovať do USA, nakoľko bude v ponuke iba v Amerike. A cena? 150.000 dolárov, teda cca 138.000 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcaranddriver.com
Predchádzajúci článokToyota chce najnovšie do svojich modelov použiť farebné LED svetlá! Toto je dôvod
Nasledujúci článokÚplná klimatická neutralita je cieľ značky Polestar. Už v roku…