Domov Lifestyle Back to the Future a slávny DeLorean ožije ako LEGO

Back to the Future a slávny DeLorean ožije ako LEGO

Zdroj: Lego

Niekde na vrchole zoznamu okamžite rozpoznateľných filmových áut je Back to the Future Time Machine, alias upravený Delorean DMC-12 z roku 1981. V minulosti bolo vydaných veľa zmenšených modelov a verzií tohto ikonického vozidla. Ale nová stavebnica od Lego dáva filmovým fanúšikom šancu postaviť si všetky tri verzie vozidla z troch filmov.

Stroj času DeLorean, ktorý väčšina ľudí pozná, je práve ten z prvého filmu Back to the Future. Lego verzia obsahuje kondenzátor svetelného toku a krabicu plutónia na opätovné vytvorenie scén z tohto filmu. Ak chcete zobraziť tieto tri verzie súčasne, budete si musieť kúpiť tri sady, pretože každá škatuľka obsahuje rôzne dizajnové prvky, aby auto vyzeralo viac ako v budúcej časovej osi filmu. Viete si vytvoriť všetky verzie vrátane hoverboardu Martyho McFlyho. Súčasťou bude set kolies pripravených na jazdu po železnici. Rovnako aj set kolies, ktoré sa zasunú do vozidla, aby bolo auto pripravené na letový režim. Veď predsa táto mašina sa dostane všade a nepotrebuje na to cesty.

Zdroj: Lego
Tri verzie DeLorean

Nová súprava obsahuje dve minifigúrky Lego – Doca Browna a Martyho McFlyho. Aj keď paradoxne model auta sa ani zďaleka nepribližuje veľkosti minifigúrky. Nie je to prvýkrát, čo sa postavy z filmov “Návrat do budúcnosti” objavili v podobe Lega. Spoločnosť predtým vydala Doca aj Martyho ako BrickHeadz. V roku 2013 vydala DeLorean v mierke minifigúrok s rôznymi verziami už spomínaných dvoch postáv. Lego tiež vydalo dve tematické sady Back to the Future pre svoju krátkodobú videohru Dimensions.

Zdroj: Lego

Sada Lego Back to the Future – Time Machine sa začne predávať 1. Apríla. Aj keď medzi tromi verziami DeLorean, ktoré si môžete postaviť, budú menšie rozdiely. DeLorean sa stal popkultúrnou superstar. V minulom roku Národný register historických vozidiel v USA zaradil toto auto na 29. miesto na svojom užšom zozname vozidiel, ktoré zdôrazňujú „americkú automobilovú minulosť pre budúce generácie“. Ďalšie filmové auto, Lamborghini Countach LP400 S z roku 1979, ktoré sme videli vo filme The Cannonball Run, sa stalo 30. autom pridaným do zoznamu.

Zdroj: Lego
Toyota využila slávu

Značka Back to the Future bola dostatočne silná na to, aby bola aplikovaná aj na vozidlá iné ako DeLorean. V roku 2015 Toyota použila slávnu poznávaciu značku filmového auta (ktorá znie OUTATIME) na upravenom Mirai. Namiesto vodíkového palivového článku bola táto verzia údajne poháňaná roztomilou rekvizitou Mr. Fusion vytvorená s pomocou MV Designz. Toyota v tom čase v reklame na Mirai s tematikou Back to the Future vystupovala aj s hercami Michaelom J. Foxom a Christopherom Lloydom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJLego
Predchádzajúci článokRebríček 10 najpopulárnejších superšportiakov 21. storočia: trpká porážka Ferrari
Nasledujúci článokRETRO: Stan Barrett – bol rýchlejší než zvuk, no nikdy mu to neuznali