Domov Lifestyle Elektrický čln s technikou Porsche. Do hodiny nabíjate znova

Elektrický čln s technikou Porsche. Do hodiny nabíjate znova

Nie je to tak fascinujúce, ako keby išlo o spojenie spaľovacieho vozidla s jachtou, ale aj tak ide o zaujímavý počin.

Je to tak. Elektromobilitou buď žijete, alebo ju nenávidíte, prípadne ju do istej miery akceptujete. Netýka sa však iba cestných vozidiel, ale pomaličky ale isto elektromobilita zapadá aj do alternatívnych, respektíve iných odvetví prepravy. Výnimkou už nie je ani lodná doprava. Nepredstavujte si ihneď zaoceánske masívne lode. Aktuálne do ponuky prichádza elektrický čln Frauscher x Porsche 850 Fantom Air. Loď sa predstavila v Taliansku a jej srdce hovorí rečou Porsche Macan. Ten čochvíľa bude taktiež predstavený s čisto elektrickým pohonom.

Spojenie vozidlo – loď nie je žiadnou novinkou. Peknou spomienkou za spaľovacími vozidlami je spojenie Riva Aquarama, ktorá má vo svojich útrobách motor V12 od Lamborghini. Spojenie lode s elektrickým pohonom na prvý pohľad nemusí byť až tak vábivé, no aspoň vieme, čoho bude do budúcna elektrické SUV od nemeckej automobilky schopné. Čln totižto využíva niektoré komponenty z novej platformy PPE – Premium Platform Electric.

Synchrónny elektromotor produkuje maximálny výkon 400 kW (544 koní). Pod plášťom sa nachádza akumulátor s kapacitou 100 kWh. Pred oficiálnym predstavením Macanu vieme, že bude disponovať výkonom 603 koní a krútiacim momentom 1.000 Nm. Optimálna rýchlosť člnu je 41 km/h a touto súvislou rýchlosťou sa dokáže plaviť hodinu. Pokiaľ spomalíte, čln prejde aj viac ako 100 kilometrov. Naopak, v režime Sport Plus dokáže rozrážať vlny rýchlosťou až 85 km/h. Vďaka 800V elektrickej sieti sa môže nabíjať výkonom až 350 kW.

FRAUSCHER x PORSCHE | The new eFantom is here.

A čo cena takejto lodičky? Romantických 561.700 €. Čln bude oficiálne svetu predstavený začiatkom budúceho roka. Prvá edícia bude obsahovať 25 kusov, takže záujemcovia sa musia s objednávkami poponáhľať.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJfrauschexporsche.com
Predchádzajúci článokFiat Panda podkúri čínskym automobilkám
Nasledujúci článokAké platia automobilky dane? Z tých súm sa vám zatočí hlava