Luxusná divízia francúzskej automobilky Citroën ohlásila príchod jej novej vlajkovej lode s označením DS 8. Mala by prísť v roku 2020 a usadiť sa vo vyššej strednej triede. Stali by sa tak jediným predstaviteľom z Francúzska, ktorý by mal zastúpenie v tomto segmente.

Dizajnovo by DS 8 mohlo vychádzať z konceptu Citroën Numero 9, ktorý bol svetu predstavený už v roku 2012. Bude sa teda jednať skôr o fastback ako o sedan, ktorý je vo vyššej strednej triede zastúpený najviac. Že DS nechce kopírovať ostatné automobilky potvrdzuje aj viceprezident produktu Eric Apode, ktorý tvrdí, že dizajn má byť výnimočný a úchvatný. “Nechceme iba kopírovať Mercedes. To auto bude iné”, prezradil.Ten taktiež povedak, že dizajn auta už majú hotový a vyzerá naozaj úchvatne.

Zrejme sa teda môžeme pripraviť na plynulé línie, dynamicky sa zvažujúcu strechu, veľa chrómu, efektné elektróny a mnoho iného.

Po technologickej stránke by, samozrejme, mala byť vlajková loď na najvyššej úrovni. Myslíme si teda, že sa môžeme tešiť na všetky súčasné vychytávky či už z oblasti bezpečnosti, konektivity alebo jazdných vlastností. Ostatne, vlajková loď by, čo sa technológie týka, mala byť dosť príbuzná s novou generáciou Peugeot 508, ktorá bola predstavená len nedávno. Rovnako ako Peugeot 508, aj DS 8 by mal stáť na rovnakej platforme EMP2, údajne však bude ešte dlhší a tým pádom sa stane najdlhším vozidlom s touto platformou v celom koncerne PSA.

Informácie o motorizáciách zatiaľ nie sú známe, myslíme si však, že sa určite dočkáme ako spaľovacích motorov, tak aj hybridných alebo elektrických alternatív.

Nuž, nechajme sa teda prekvapiť, s čím na nás vybehne divízia DS. Ja si ale osobne myslím, že ak dizajnéri naozaj čerpali zo spomínaného konceptu Citroën Numero 9, hlavy sa za DS 8 budú otáčať vo veľkom. Či to všetko však bude stačiť na ostrieľaných harcovníkov z Nemecka, tým si istý nie som. Ambície sú však u Francúzov vysoké, tak snáď sa im ich podarí aj naplniť!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBývalý šéf F1 kúpil za 5 miliónov monopost, na ktorom jazdil Ayrton Senna!
Nasledujúci článokLamborghini Marzal sa po 51 rokoch ukázalo verejnosti