Talianska automobilka naskočila na trend SUV ešte len nedávno, no chystá ďalší model. Nové Alfa Romeo SUV má byť postavené na technológiách Stelvia a poskytne miesto pre siedmich pasažierov.

Nové sedemmiestne Alfa Romeo SUV bude útočiť na teritórium Audi Q7, BMW X5 a Mercedesu GLE. Meno XL SUV od Alfy zatiaľ nepoznáme, no oficiálne predstavené by malo byť v priebehu budúceho roka a spustenie výroby sa očakáva na začiatok roka 2020. Na čo sa môžeme tešiť?

Nemecký autobild prišiel s prvými neoficiálnymi vizualizáciami, ako by Alfa Romeo SUV mohlo vyzerať. Základom modelu bez mena bude prvé SUV automobilky – Stelvio. Samozrejme, platformu v Alfe o čosi nafúknu, a to najmä čo sa týka rázvoru kolies. Na dĺžku by nové SUV malo podľa nemeckého portálu merať 4,9 metra. Autobild predpokladá, že väčšie SUV bude približne o 200 kilogramov ťažšie, ako menšie Stelvio.

Otázkou sú motorizácie. S najväčšou pravdepodobnosťou sa ale pod kapotu nového SUV od Alfy budú montovať nanajvýš štvorvalce. Otázne je, či model dostane aj vrcholovú verziu Quadrifoglio Verde. Tú v súčasných generáciách Giulie a Stelvia poháňa úžasný 2,9-litrový vidlicový šesťvalec vyvinutý v spolupráci s inžiniermi z Ferrari.

Alfa údajne chce v modeli po prvýkrát využiť aj mild-hybridný systém, ktorý sa bude skladať zo 48-voltového elektrického sysému a elektrického turba. Hovorí sa, že z dvojlitrového turbobenzínového motora dokážu vydolovať 350400 koní.

Zukunftsaussicht: Alfa Romeo SUV (2020) Details/Erklärung

 

Väčší brat Stelvia

Aktuálne jediné SUV značky Alfa Romeo – Stelvio, sa radí do triedy stredne veľkých SUV. Ponúka sa s troma benzínovými a troma naftovými motorizáciami. Ponuka začína na 2,2-litrovom vznetovom štvorvalci s výkonom 110 kW (150 k), pokračuje verziou naladenou na 132 kW (180 k) a naftovým vrcholom je rovnaký motor naladený na 154 kW (210 k). Ponuka benzínových motorov je na tom podobne: základom je dvojlitrový turbobenzín s výkonom 147 kW (200 k) a civilný vrchol má výkon 206 kW (280 k). Okrem toho je tu aj “superšportová” verzia Quadrifoglio Verde s výkonom 375 kW (510 k).

A rozmery? 4,7 metra na dĺžku, 1,9 metra na šírku a 1,68 metra na výšku. Stelvio je namierené proti Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Audi Q5, či BMW X3.

Zdroje: Autobild | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFuturistický 720-koňový Nissan GT-R50 pôjde do produkcie! Má to však háčik…
Nasledujúci článokFiesta ST oficiálne v predaji už aj na Slovensku