Ak nemáte v portfóliu SUV, nie ste IN. Ak tak by sa dal v krátkosti zhodnotiť smer posledných rokov, kedy takmer každá automobilka prišla na trh s terénnejším vozidlom. Do tohto segmentu dokonca prispievajú aj značky, ktoré sa venujú predovšetkým športovým autám. Avšak ako sa zdá, SUV už nemusí postačovať. Začína sa éra Cabrio-SUV?

Pred nejakým časom spôsobila automobilka Land Rover so svojim modelom Range Rover Evoque Convertible doslova šok. Jednalo sa o vôbec prvý crossover alebo SUV, ktoré prinieslo na trh riešenie strechy z prémiových alebo športových modelov. Od tej doby sa nikto iný neodvážil prísť s podobným riešením a tak si Evoque drží stále tento unikát.

To sa však už pravdepodobne čoskoro zmení. Volkswagen vo februári tohto roka oznámil, že na trh uvedie model T-Roc s netradičným riešením strechy. Do modelu s otvorenou strechou mal pritom investovať približne 80 miliónov eur. Tieto slová sa začínajú pomaly napĺňať, keďže sa v týchto dňoch internetom prehnala záplava fotiek testovacieho modelu T-Roc, na ktorom jasne vidieť látkovú strechu. Najmenšie SUV značky VW sa pritom teší čoraz väčšej obľube a na cestách ho pribúda ako húb po daždi.

Niet sa čomu diviť. Aj samotný šéf automobilky VW, Dr. Herbert Diess, sa pred časom nechal počuť, že budúcnosť značky je v SUV segmente. Nikto by však vtedy nepovedal, že T-Roc bude pre Volkswagen tak kľúčovým modelom. Bude sa jednať o vôbec prvý odvážny krok, ktorý automobilka s vozom tohto typu urobí. Či bude podobne úspešný ako model s pevnou strechou pravdepodobne ukáže až čas. Podľa predbežných informácii by sa T-Roc Cabrio na trhu mohol objaviť už v roku 2020. Možné je, že o tomto koncepte budeme v najbližšej dobe počuť čoraz viac. Automobil by mal byť primárne určený pre ľudí, ktorí sa chcú niečím odlíšiť a pritom si radi vybehnú aj mimo spevnené cesty s otvorenou strechou.

Zdroj: AutoExpress

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKoľko stojí prekročenie rýchlosti v Európskej únii? 2. časť
Nasledujúci článokHyundai pripravuje veľké 8-miestne SUV s názvom Palisade. Uvidíme ho aj v Európe?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.