Čínsky trh sa neustále rozrastá a niet divu, že väčšina automobiliek práve tu testuje alebo predvádza svoje nové modely. Asi už tušíte, kde sa objavil prototyp prekrytý fóliou a prezradil množstvo detailov o novom Volkswagen Golf 8. Je to však fejk alebo originál?

Za modlu nižšej strednej triedy sa už dlhodobo považuje Volkswagen Golf. Jeho pozícia na vrchole je však ohrozená a nie je takou dominantou ako v minulosti. Napriek svojmu postaveniu dokáže stále udávať trendy. Uvedenie ďalšej generácie teda bude jednoznačne veľkou udalosťou. Už čoskoro sa má svetu predstaviť v poradí ôsma generácia a momentálne sa na ňu môžeme pozrieť na priložených fotkách. Je toto Volkswagen Golf 8, aspoň to tak vyzerá..

Určite ste si všimli, že viaceré internetové automobilové portály už zverejnili aktuálne fotografie maskáčového vozidla. Tvary hovoria jasnou rečou. Takto by mal vyzerať bestseller z Wolfsburgu. Zábery majú vodoznak čínskej stránky a dané fotografie boli zdieľané takmer po celom svete, dokonca aj na samotnom VW fóre.

Či sú fotky autentické však ostáva zahalené rúškom tajomstva, no línie zachyteného vozidla by aj odpovedali hatchbacku značky. Zadné svetlomety však skôr pripomínajú Tiguan, než Golf, len s troška štíhlejším tvarovaním. Okrem iného sa pod kufrovým logom nachádza označenie modelu. Dvojica výfukových koncoviek by napovedala, že ide o verziu GTI.

Z proporčného hľadiska by Golf nemal prejsť nejakými zásadnými úpravami. Nárast vozidla očakávame iba v milimetroch. Strecha bude o čosi nižšie než doteraz. Vnútorný priestor sa výrazne nezmení, no na pohľad prejde veľkou zmenou. Chýbať nebudú asistenčné doplnky ako možnosť čiastočného autonómneho riadenia, hlasové ovládanie, či množstvo multimediálnych prvkov.

Základom nového Golfu bude platforma MQB, ktorá bude prispôsobená na mikrohybridnú technológiu a 48-voltový okruh. Pod kapotou zrejme uvidíme motorizáciu s označením 1,5 TSI. Hovorí sa však aj o dieselovom agregáte s rovnakým objemom. Chýbať zrejme nebude ani 1,0-litrový trojvalec.

O športovej verzii hovorí aj predný nárazník, ktorý pripomína ten v Arteone R-Line. S ním sú v spojení úzke svetlomety. Bok je skrytý pod fóliou a viditeľné sú iba kolesá. Pravdepodobný debut novinky bude zrejme súčasťou marcového autosalónu v Ženeve.

Zdroje: top10cars.com.au | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtop10cars.com.au
Predchádzajúci článokBrabus G 900 „One of ten“: Unikátne SUV, ktoré sa pobije so superšportmi!
Nasledujúci článokHyundai i30 N-Line: Čo ponúka dostupný hatchback s dušou hothatchu?