Ako spraviť novému autu naozaj pútavú reklamu? Ak pracujete pre Mini, tak aj nereálne ťahanie lietadla sa môže stať skutočnosťou. Kto by na to pomyslel?

Na preukázanie ozajstnej sily nového auta Vám stačí vytiahnuť z hangáru obrovské lietadlo. Porsche už v minulosti takto použilo Cayenne na ťahanie dvojpodlažného tryskami poháňaného lietadla Airbus A380. Podobne takto vyrukoval aj Tesla Model X, ktorý povláčil osobné lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner.

Najnovšie sa k týmto automobilkám pripojilo aj Mini so svojim prvým modelom, ktoré je čisto elektrické. Obľúbené Mini potiahlo na dráhe vo Frankfurte nákladný Boeing 777F, ktorý váži 150 ton. Mini váži niečo okolo 1360 kilogramov, takže viac ako 110 násobok svojej vlastnej hmotnosti.

Zase na druhej strane.. Je pravda, že lietadlá, ktoré spomínané autá ťahali predtým, boli s váhou niekde inde, ale pre malé Mini je to naozaj impozantný výkon. Automobilka dokonca nazýva nový model Mini Cooper SE svalnatým autom, a to na dôkaz jeho sily. A 45 sekundová reklama je toho dôkazom.

The new MINI Electric - The "Muscle Car" is towing an Boeing 777F

Ako môžete na videu vidieť, nový Mini Cooper SE je stále prototypom, ktorý je pokrytý kamuflážou. Po internete už ale dlhšie kolujú špionážne fotografie odhaleného vozidla. Výrobná verzia vyzerá skoro identicky v porovnaní s konceptom Mini Electric, ktorý sa objavil v roku 2017. V porovnaní s klasickým modelom má ale výrazne upravenú „čelnú fasádu“. Keďže ale elektrický motor nepotrebuje chladenie, mriežka sa stala uzatvorenou časťou.

Čo sa teda bude ukrývať za výkonom tohto malého spoločníka? Mini hovorí, že hnacím ústrojenstvom sa bude hnať spontánna dávka energie s vysokou mierou krútiaceho momentu, ktorá je pri elektrických autách cítiť hneď v prvej sekunde od zošlapnutia pedálu.

Očakáva sa, že by mohlo používať motor spoločný s jeho koncernovým súrodencom BMW i3S. Ak áno, bude sa jednať o batériu s výkonom 44,2 kWh 120 Ah s výkonom 181 koní. Dojazd by sa mal pohybovať vo vzdialenosti 270 kilometrov v cykle WLTP. Na presnejšie detaily si ale budeme musieť ešte počkať.

Zdroj: carbuzz.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Honda CR-V 1.5 Turbo 2WD, jednoznačne iná
Nasledujúci článokPorsche Boxster „Bergspyder“ je monopost na bežné cesty