Domov News Nová Škoda Octavia sa odhaľuje na prvých skiciach, je nádherná!

Nová Škoda Octavia sa odhaľuje na prvých skiciach, je nádherná!

Po prvýkrát Škoda ukazuje podobu novej generácie modelu Octavia prostredníctvom dvoch exkluzívnych skíc. Štvrtá generácia najpredávanejšieho modelu v histórii značky Škoda bude vďaka novému dizajnovému jazyku výrazne emotívnejšia.

Svetová priemiéra je za dverami a tak automobilka odhaľuje prvé skice, asi najočakávanejšieho modelu tohto roka na našom trhu. Prináša výrazný dizajn ktorý naväzuje na súčasný trend a hlavne predná časť pripomína model Scala. Predné svetlomety dostali jednotný tvar tak, ako sa špekulovalo. Zadná časť pripomína to, čo sme mohli vidieť pri úniku z palubného počítača aktualizovaných modelov Škoda. Zároveň zadné skupinové svetlá dostali grafiku, podobnú modelu Superb. Celková silueta liftbacku pripomína skôr sedan strednej triedy. Octavia je tak minimálne svojím tvarom bližšie k modelu Superb.

Dizajnové skice prezrádzajú podlhovastú, plynulú siluetu novej generácie modelu Škoda Octavia, ktorá má strechu klenutú v štýle karosérie kupé. Vzhľad auta taktiež definuje výrazná predná časť, veľké kolesá a skupinové svetlá s kryštalickými prvkami.

Dizjan interiéru ako aj použité technológie zatiaľ ostávajú zahalené rúškom tajomstva. Môžeme sa len domnievať, na základe uniknutých fotografií, ako bude interiér skutočne vyzerať. Priniesť by mal však zásadnú zmenu v podobe nového futuristicky vyzerajúceho volantu či stredového tunela. Môžeme očakávať veľmi podobné technológie ako v prípade modelu Golf, ktorý si odbije premiéru už za pár dní.

Zdroj: motor1
Výkladná skriňa technológií

Nová generácia Škoda Octavia prinesie množstvo nových technológii ako aj kvalitnejších materiálov. Dielenské vypracovanie interiéru by malo model Octavia posunúť o triedu vyššie, samozrejmosťou bude veľkorysý priestor v relatívne kompaktných rozmeroch. V neposlednej rade Octavia prinesie pravdepodobne najväčší batožinový priestor vo svojom segmente.

Na poli bezpečnostných a asistenčných systémov by sa malo objaviť hneď niekoľko noviniek, vrátane systému blokovania otvorenia dverí pri prichádzajúcej prekážke zozadu vozidla.

Samotná pohonná sústava zostáva i naďalej najväčším tajomstvom. Môžeme však predpokladať, že pod prednou kapotou sa objavia nové motory EVO 1,0 TSI, 1,5 TSI. S veľkou pravdepodobnosťou sa neskôr dočkáme aj plug-in či dokonca mild-hybridnej verzie pohonu.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKia Ceed GT – kompromis, ktorý rozhodne nebolí
Nasledujúci článokPredaj jazdeniek na Slovensku rastie, po ktorých siahame najčastejšie?