Domov News Je tu nová Honda Jazz. Predávať sa bude len ako Hybrid!

Je tu nová Honda Jazz. Predávať sa bude len ako Hybrid!

Honda Jazz and Honda Jazz Crosstar Exterior

Honda odhalila úplne nový Jazz, ktorý je vybavený hybridnou technikou. Pre súčasných majiteľov je však kľúčové, že koncepcia „magických“ zadných sedadiel zostala zachovaná.

Dizajnom karosérie sa novinka opäť o kus priblížila vkusu Európskych zákazníkov. Novinkou v oblasti dizajnu je však to, že popri klasickej verzii automobilka ponúkne aj aktuálne veľmi módnu crossoverovo orientovanú alternatívu Crosstar. Nový Crosstar bude mať zvýšenú svetlú výšku, jedinečný dizajn prednej mriežky, vode odolné čalúnenie a integrované strešné nosníky.

V kabíne žiadnu revolúciu nečakajte, čo je určite dobre. Pracovisko vodiča je usporiadané veľmi prehľadne, displej multimediálneho systému je v ideálnej výške, klasický ovládací panel má aj klimatizácia. Dvojramenný volant má primeranú veľkosť a tvar. Na kompaktnej prístrojovej doske nájdete napríklad aj veľmi dobre prístupné držiaky na nápoje. Toto auto je skrátka koncipované na každodenné používanie v meste.

Správa dňa sa však ukrýva v inej oblasti. Zložitejšej a priestorovo náročnejšej hybridnej technike nepadli za obeť slávne „magické sedadlá“. Aj naďalej teda Jazz zostane v oblasti variability interiéru nedostižným. Kto na tomto aute jazdil a potreboval previezť veľa náladu vie, o čom hovoríme.

Hybridný a bezpečný

Jazz sa bude v Európe predávať len s hybridným hnacím ústrojenstvom, ktoré má poskytnúť výnimočnú zmes silných a výkonných jazdných vlastností a pôsobivej spotreby paliva. Tento systém je vyvinutý špeciálne pre Jazz. Technológia Honda Sensing poskytne komplexný balík bezpečnostných funkcií.  Systém je rozšírený o novú širšiu kameru s vysokým rozlíšením, ktorá nahrádza predchádzajúcu zostavu kamery s radarom. Vďaka tomu sa zlepšilo povedomie o okolí vozidla vrátane rozpoznania okrajov bez obrubníkov alebo označení krajnice. Predaj novej Hondy Jazz je naplánovaný na leto 2020.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMazda MX-30 je prvým elektromobilom automobilky
Nasledujúci článokŠkoda čoskoro odhalí Kamiq GT, štýlové SUV Coupe! Má to však háčik…