Elektrické SUV v dnešnej dobe nemajú veľkú konkurenciu, takže sa cena šplhá nad limity smrteľníka. Mohol by Hummer EV túto rutinu ukončiť?

Najzaujímavejšie sú tu dve lákavé veličiny. Z o na 100 km/hod behom troch sekúnd a celkový výkon 1000 konských síl.. Kto by odolal? Elektrický Hummer pôsobí podľa prvého videa skutočne odhodlane.

Soubor:2006 Hummer H3 H1 and H2.jpg

Ešte v decembri 2019 sme špekulovali o tom, že práve Hummer by sa mohol vrátiť ako masívny záchranca planéty a vyraziť do sveta s plne elektrickým nábojom. Tak tu máme január 2020 a už sa oficiálne môžeme tešiť na nové vozidlo z dielne GMC.

Značka Hummer zanikla po konkurze spoločnosti General Motors v roku 2010 po tom, ako sa nenašiel vhodný kupca. Nikto, dokonca ani čínsky automobilový výrobcovia bohatí na peniaze, nechceli mať nič spoločné so značkou, ktorá stelesňuje mohutné, nápadne neúčinné SUV, ktoré sa po celom svete presadzovali ako toxické tony behajúce na kolesách.

hummer ev
Takto sa predpokladalo, že bude vyzerať. V skutočnosti ale Hummer prekvapí oveľa viac. Zdroj: motortrend

Ceny benzínu sa stále zvyšovali a spoločnosť Toyota so svojim modelom Prius prebrala oťaže. A ukázala planéte, že jazdiť sa dá aj bez vysokých emisií a veľkého ega. O desať rokov neskôr sa ale ceny benzínu ako-tak ustálili a tak sa ľudia zasa rozhodujú pre veľké SUV-čka. Tak prečo by nemohol aj Hummer vstať z mŕtvych?

Na zmenu nikdy nie je neskoro

General Motors naozaj dovolí modelu  Ale tentoraz ako čisto elektrickú značku s radom SUV. A vôbec to neznie ako zlý nápad. S novou technológiou, ktorá je síce stále drahá, by mohlo GM uviesť na trh SUV s dlhým dojazdom pod staro-novým menom, ktoré pozná každý.

hummer ev
Zdroj: GMC

Oficiálny svetový debut sa má uskutočniť 20. mája 2020, ale pred potenciálnymi zákazníkmi zažiari skôr. Reklamná kampaň k Super Bowl-u, s ktorými sa aktuálne roztrhlo vrece, neobišla ani model Hummer.

Hummer bude zrejme opierať o novú elektrickú platformu SUV, ktorá sa má vyrábať v závode Detroit – Hamtramck. Oproti svojim elektricky poháňaným konkurentom by mohol najlepšie zvládať rôznorodý terén, pretože tvrdý podvozok a funkčné “vojenské” vybavenie bolo to najlepšie, čo sa tomuto autu mohlo stať.

https://www.youtube.com/watch?v=t6EPPJHaCtw

TEST Peugeot 508 SW GT: Za spotrebu často chváliť nezvykneme

Zdroj: GMC

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes začína lákať na luxusný elektromobil EQS
Nasledujúci článokNový Hyundai i20 už v Ženeve, dostane digital cockpit. Príde aj i20N?