Prihlasovanie ochranných známok potvrdzuje všetky konšpirácie ohľadom príchodu budúceho modelu BMW X8 M. 

Segment kupé SUV, ktorý dnes rastie v obrovských číslach, dlhuje veľkú časť svojej existencie pôvodnej BMW X6. Tá bola uvedená na trh pred viac ako desiatimi rokmi. Kombináciou výrazne sklopenej strechy a vysokým jazdným postojom pritom nebola všetkým pochuti – a pozrite sa na to dnes. Tak prečo nie aj X8?

Príde na svet BMW X8 M skôr ako športová verzia X7? Zjavne áno
Zdroj: BMW

X8 bude samozrejme pre X7 to, čo je X6 pre X5. Model X7 je v súčasnosti najväčším SUV od BMW, ktorý kombinuje bohatosť 3 radov sedadiel a skrytú praktickú stránku za pozlátkom luxusu. Veľkosť X8 by mala byť podobná ako pri modeli X7, pričom by mala ponúknuť viac štýlu, aj keď na úkor niektorých vnútorných priestorov.

Ale pre nás nie je takým veľkým prekvapením, že sa X8 M naozaj stane skutočnosťou. X8 by sa pritom mohla objaviť koncom roka 2021 ako model pre rok 2022. Zaujímavejšie je ale to, že na prihláške ochranných známok ide o model BMW X8 M, pričom ešte model X7 M ani neexistuje.

Príde na svet BMW X8 M skôr ako športová verzia X7? Zjavne áno
Zdroj: BMW

Z tohto hľadiska môžeme predpokladať, že nové M-ko využije 4,4 litrový motor V8 s dvoma turbodúchadlami, ktorý vyprodukuje 617 koní a krútiaci moment skoro 700 Nm. Model X6 M ale už tento motor používa, takže ak očakávaný väčší a ťažší brat dostane rovnakú pohonnú jednotku, nemusí to byť práve najrýchlejšie SUV od Bayerische Motoren Werke. Za to bude určite najexkluzívnejšie a najdrahšie, pretože rad X7 M50i v najvyššej výbave má cenovku pohybujúcu sa okolo 90 000 eur.

Súperi Audi a Mercedes-Benz v súčasnosti neponúkajú priamu alternatívu k budúcemu modelu BMW. Q8 aj GLE Coupe sú stvorené na súťaženie s X6, takže X8 stanoví nové cenové aj veľkostné hranice segmentu kupé SUV omnoho vyššie.

Príde na svet BMW X8 M skôr ako športová verzia X7? Zjavne áno
Zdroj: X-Tomi Design

Pritom si človek hovorí – potrebuje svet vôbec BMW X8 M? Pravdepodobne ste si aj vy odpovedali, že samozrejme nie. Ale ani pred desiatimi rokmi nikto nežiadal priamo o X6, a BMW je teraz výrobca, ktorý sa usmieva vďaka svojmu naplnenému účtu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTrieda G má svoju dvojičku volá sa PUCH predávala sa aj na Slovensku!
Nasledujúci článokMOTOTEST Yamaha Niken – motorka, ktorá má „o koliesko viac“