startstop

Škoda Octavia L&K nemala prísť, no možno tomu bude inak

škoda octavia laurin klement 4

Zdroj: auto.cz

Aktuálne predávaná 4. generácia Škody Octavia sa môže po celej Európe tešiť rekordným predajom. Dokonca aj v čase pandémie, kedy iné automobilky tápu, dokáže Škoda trhať predajné rekordy. Veľkej časti zákazníkov v ponuke Octavie chýba obľúbená verzia Laurin & Klement. Malý Superb, ktorý nikdy nemal prísť, sa napokon možno predsa len objaví.

Škoda pomerne logicky odstránila výbavu Laurin & Klement z ponuky novej Octavie. Bolo to najmä preto, aby Octavia nekanibalizovala vlajkovú loď Superb. Tento krok však mnohých prívržencov značky nepotešil. Obrázky, ktoré sa objavili v posledných dňoch na internete ale dávajú aspoň malé svetielko nádeje, že sa L&K skutočne dočkáme. Nakoľko zástupcovia automobilky pri predstavení nezmienili najluxusnejšiu výbavu Octavie ani slovkom, mali sme za to, že nikdy nepríde.

škoda octavia laurin klement 4

Octavia ako taká vo svojej aktuálne najvyššej verzii Style ponúka veľmi veľa prvkov, ktoré doposiaľ nikdy v Škode neboli. Sú to napríklad ergonomické sedadlá, head up displej, nové asistenčné systémy a mnoho iného. Preto sa možno aj naskytuje otázka, čo všetko by mohol Laurin & Klement ešte ponúknuť? Na odpoveď si budeme musieť ešte počkať, no zo záberov z konfigurátoru je zrejmé, že zmeny nebudú len funkčné. Zatiaľ nie je isté, že fotografie, ktoré sa objavili na internete, nepochádzajú z rúk šikovného grafika. Ak by však boli pravé, Octavia sa pri najvyššej výbave poberie v stopách Superbu.

Jednoznačne to vidieť na prepojení zadných svetiel chrómovou linkou. Presne s týmto prvkom prišiel Superb vo svojej najnovšej verzii po modernizácii. Chróm má okrem toho zastúpenie aj na spodnej hrane dverí, či na otvoroch v prednom nárazníku. V interiéri sa na prvý pohľad veľa zmien nekonalo. Vidíme tu síce značné zastúpenie čiernej, no okrem emblémov Laurin & Klement na sedadlách tu nič podstatné nehľadajme. Osobne si myslím, že výbava L&K pre Octaviu by mohla výrazne znížiť predaje Superbu. Je to preto, že Octavia je modernejšia a má lepšiu techniku, zatiaľ čo Superb aj napriek tomu, že je vlajkovou loďou značky, neponúka tú najmodernejšiu techniku akú má momentálne Škoda k dispozícii.

TEST Škoda Superb iV Combi: Keď Čech dostane elektrickú korunu

Zdroj: auto.cz

Exit mobile version